Una veïna de Linyola denuncia la mort d’un dels seus gats per un tret

Els fets van tenir lloc al municipi quan un home va matar l'animal disparant amb una escopeta des de la finestra del seu vehicle en ple carrer

0
1006
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Una veïna de Linyola (Pla d’Urgell) ha denunciat la mort d’un dels seguts per un tret que hauria estat disparat per un altre veí de poble amb una escopeta des de la finestra del seu vehicle. Segons informa la Protectora d’Animals Lydia Argilés de Lleida, els fets van tenir lloc al mateix municipi, al carrer on viu la denunciant, mentre el gat estava passejant i va ser aleshores quan va passar el suposat autor del tret i el va encanonar i matar des del seu cotxe.

Els Mossos d’Esquadra han explicat que la denuncia dels fets es va presentar el passat 16 d’agost i que gràcies a això i a les explicacions de diversos testimonis van poder identificar l’autor de la mort de l’animal i el van citar a declarar a comissaria el dia 18 en qualitat d’investigat i sota l’acusació d’un delicte de maltractament animal. L’home, un veí del poble de 41 anys, es va presentar amb el seu advocat i no va voler declarar. Està previst que passi a disposició judicial quan sigui requerit.

Els Mossos d’Esquadra també van demanar d’ofici a la Guàrdia Civil que li retiressin les 3 armes que consten a nom del suposat autor del delicte ja que és aquest cos qui en té la competència. Segons la mateixa protectora d’animals, aquesta retirada ja s’hauria materialitzat, de la mateixa manera que s’hauria suspès el permís d’armes a l’individuo. La protectora d’animals anima a la ciutadania a denunciar aquest tipus de fets ”cruels” amb els animals per tal que no es repeteixin.

La denunciant va portar a la comissaria el casquet de la bala que hauria matat el gat així com un informe veterinari sobre les causes de la mort de l’animal.

FER UN COMENTARI