Una sessió sobre l’estat d’ànim acomiada el Grup de Trastorn Bipolar de Reus fins al setembre

La sessió es realitzarà al Centre Cívic del Carme

0
529
Inauguració The Animal King Vilanova 728×90

El Grup de Trastorn Bipolar de Reus es torna a reunir aquest dimarts 20 de juny a les 19 h al Centre Cívic del Carme (pl. de la Patacada, 10), en el marc de les sessions de treball periòdiques organitzades per l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona, que compten amb el suport de la Regidoria de Benestar Social. Aquesta trobada porta per títol «De la eutímia a la hipomania en el trastorn bipolar» i tractarà sobre l’estat d’ànim d’aquests pacients.

Des del setembre, s’hi han fet, el tercer dimarts de cada mes, nou trobades, inclosa aquesta, i hi han participat una dotzena de persones en cada sessió. Ara faran vacances els mesos de juliol i agost i es preveu que les trobades es reprenguin el 19 de setembre. Tot i això, tothom que contacti amb l’associació durant aquests mesos també rebrà suport.

AbogadosLowCost_728x90

Els temes que s’han tractat han estat els següents:

– Activació conductual per prevenir i fer front a la depressió.
– El paper de la família en el Trastorn Bipolar.
– Activitat física i trastorn bipolar.
– Estrès i trastorn bipolar.
– Curs i pronòstic del trastorn bipolar.
– Prevenció del deteriorament cognitiu en el trastorn bipolar.
– Projecte de vida i trastorn bipolar.
– Comunicació i trastorn bipolar.

Les trobades, a càrrec de Teresa Carot, psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, reuneixen persones afectades amb aquesta malaltia i familiars. Es tracta de posar en comú experiències i projectes amb el lideratge d’una professional sanitària especialitzada en la malaltia, que es responsabilitza del grup i dels continguts i que garanteix que les estratègies terapèutiques que es plantegen són les que han demostrat eficàcia en el tractament d’aquest trastorn.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora de manera molt positiva la tasca d’aquest grup: «fins fa poc temps, les malalties mentals han estat amagades. Per això, és important que ara se’n parli, ja que trobades com aquestes contribueixen a normalitzar la situació d’aquestes persones i de les seves famílies».

El trastorn bipolar
El trastorn bipolar és una malaltia greu que no té per què ser incapacitant, atès que en l’actualitat hi ha tractaments eficaços que permeten millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones afectades. En canvi, el desconeixement d’aquests recursos, així com la manca d’adherència als tractaments, es relaciona amb un curs i pronòstic de la malaltia més desfavorable.

L’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona
Així doncs, l’Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona treballa amb les persones afectades pel trastorn bipolar i amb les seves famílies per millorar l’evolució de la malaltia i la qualitat de vida de les persones que la pateixen. Per això, proporciona informació sobre la malaltia i sobre els recursos assistencials, orientant i prestant suport a pacients i familiars a través dels grups psicoeducatius. També organitzen conferències i xerrades adreçades a la població general amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia i contribuir a la lluita contra l’estigma associat al trastorn bipolar.

FER UN COMENTARI