Un nou bus exprés.cat entre Santa Coloma de Farners i Girona reduirà la durada del viatge

El Departament de Territori i Sostenibilitat preveu un increment de passatgers d'entorn als 20.000 anuals

0
331
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Les comarques gironines tindran la setmana que ve una nova línia de bus exprés.cat que millorarà les connexions de tres municipis de la Selva amb Girona. Santa Coloma de Farners, Arbúcies i Sant Hilari tindran més freqüències de transport públic amb la capital de la demarcació fent servir l’Eix Transversal. La nova línia és la cinquena de la xarxa ‘exprés.cat’ que la Generalitat desplega a la demarcació. Amb la seva posada en marxa, el viatge entre Santa Coloma i Girona es podrà fer en 35 minuts quan ara mateix es triga una hora. El servei es posarà en marxa el pròxim dimarts i permetrà vuit expedicions noves de dilluns a divendres.

Aquest dimarts s’ha presentat la cinquena línia ‘exprés.cat’ de transport públic a les comarques de Girona i és la que en fa 34 a tot el país. Aquestes línies, que el Departament anomena d’altes prestacions, s’estan implantant a aquells trajectes que tenen més demanda i se’n redueix el temps i es millora la freqüència.

A partir de dimarts, tres municipis de la Selva (Santa Coloma, Sant Hilari i Arbúcies) tindran més connexions amb transport públic cap a Girona. El nou servei de la xarxa, l’e5, tindrà un trajecte que sortirà d’Arbúcies, pararà a Sant Hilari, Santa Coloma, l’hospital Santa Caterina de Salt i l’estació de busos de Girona. Es faran vuit nous serveis directes de dilluns a divendres que se sumen a la línia actual que té més parades i que opera Teisa. En total, hi haurà 22 expedicions entre Girona, Arbúcies i Sant Hilari i 24 entre Girona i Santa Coloma de Farners.

A banda de la freqüència destaca també la reducció de la durada del trajecte. Ara mateix, per anar de Santa Coloma a Girona amb bus fa falta una hora i a partir de dimarts es reduirà a 35 minuts. Les millores fan preveure un increment de passatgers que el secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Govern, Ricard Font, ha previst d’uns 20.000 anuals.

FER UN COMENTARI