Un jutjat prohibeix a un grafiter accedir al Metro de Barcelona

L'home i un menor d'edat van pintar dos vagons estacionats a la Línia 4 i haurà de pagar 2.187 euros pels danys causats

0
249

Un jutjat penal de Barcelona ha dictat una ordre d’allunyament a un grafiter a qui prohibeix acostar-se al Metro de Barcelona durant mig any després de fer-hi pintades el 2015. La sentència, que encara no és ferma, també condemna l’home a un any de presó i a una multa. Segons la sentència, el condemnat, juntament amb un menor, hauria accedit cap a les 14 hores a la zona d’aparcament de l’estació de La Pau de la línia 4 del Metro, el juliol de 2015, i va fer pintades a dos vagons estacionats. El jutge conclou que es tracta d’un delicte de danys en béns d’ús públic.
El jutge aplica la reforma del Codi Penal que va entrar en vigor l’1 de juliol de 2015 -quatre dies abans que succeïssin els fets- i que estableix que les conductes que provoquen danys superiors als 400 euros no constitueixin només una falta, sinó un delicte.

La sentència, avançada per la SER i a la qual ha tingut accés l’ACN, també substitueix la multa de 1.080 euros imposada al grafiter condemnat per treballs en benefici de la comunitat, donada la insolvència de l’home, que tot i així haurà d’indemnitzar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb 2.187 euros que calcula que va costar la neteja i la reparació dels vagons. Pel que fa a l’any de presó, el jutge també és favorable a suspendre la pena sempre que l’home no delinqueixi en els propers dos anys i pagui la indemnització prevista.

FER UN COMENTARI