Un esfondrament imprevisible al Cementeri de Montjuïc

Actualment, 63 difunts ja han estat identificats i inhumats en nous nínxols

0
824
Imatge de recurs del Cementiri de Montjuïc de Barcelona.
Wifi_Penedès_728x90

L’esfondrament de més de cent nínxols al Cementiri de Montjuïc, el 15 de setembre, va ser producte de diferents circumstàncies negatives que no es podien preveure, segons conclouen dos informes independents que es van encarregar per avaluar-ne les causes. Els familiars i titulars de nínxols afectats han estat permanentment informats de les tasques de recuperació, identificació i reinhumació que es duen a terme amb la col·laboració d’un equip d’antropòlegs.

Actualment, 63 difunts ja han estat identificats i inhumats en nous nínxols i es valora la necessitat d’efectuar proves d’ADN o altres per identificar-ne la resta. Les famílies podran triar si volen tornar-los al bloc afectat, un cop reconstruït, o si es queden en els nínxols provisionals assignats.

Paral·lelament s’ha activat un pla d’actuacions per avaluar les patologies detectades al cementiri en el pla de l’any 2008, actualitzar-lo amb possibles patologies sobrevingudes i introduir els mecanismes necessaris que permetin detectar amb temps suficient noves afectacions.

FER UN COMENTARI