Una trentena de persones nouvingudes a Sitges reben el diploma del curs de primera acollida

Els participants han realizat el curs de coneixements laborals, societat catalana i marc jurídic que ofereix l’ajuntament per fer la primera acollida

0
446
Imatge dels nouvinguts que van rebre el diploma. (Cedida)

Una trentena de persones nouvingudes procedents d’una quinzena de països han rebut dimecres el diploma de coneixements laborals, societat catalana i marc jurídic de mans de l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, i la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell en el marc del programa Implica’t del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes.

Durant l’acte, l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha manifestat que a Sitges una persona de cada quatre és estrangera. La qual cosa és molt significativa i diu molt de la convivència i la tolerància de la nostra societat. És el mèrit de moltes persones que han escollit aquesta vila per motius laborals o familiars, i que ens identifica al món”. L’Alcalde ha tancat la seva intervenció explicant el dinamisme de la ciutat i convidant a participar amb un “Sitges és casa vostra”.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell, ha explicat que és conscient de que quan una persona arriba es troba amb dificultats per organitzar la seva vida. Per això és important tenir l’interès pel coneixement de la realitat de Sitges. És important tenir interès per ser acollides”.

Sobre el Pla d’Acollida

El Servei d’Igualtat i Inclusió de la Regidoria de Benestar i Família de la Regidoria de Benestar i Família organitza sessions de benvinguda adreçades a la població nouvinguda que resideix en el municipi amb la finalitat d’oferir informació per assolir una millor autonomia personal en el marc del Pla d’Acollida.

El pla inclou sessions de coneixements laborals i de la societat catalana i el seu marc jurídic, un programa que rep el nom de Implica’t a Sitges. Les dues formacions imparteixen coneixements específics repartits en quatre sessions diferenciades d’un total de 15 hores per cadascuna. El programa també està adreçat a aquelles persones que inicien els tràmits en relació a l’arrelament i integració social, la residència i el permís de treball.

FER UN COMENTARI