Treballadors i la direcció de TMB signen el conveni col·lectiu per al període 2016-2019

La companyia recorda que l'acord garanteix l’estabilitat laboral i organitzativa de l’empresa per als propers anys i unes condicions "de qualitat" per la plantilla

0
356
Sant Silvestre Banyeres-Arboç 2018-728×90
El comitè d’empresa del metro i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han signat aquest divendres el conveni col·lectiu del metro per al període 2016-19 després que els treballadors han acceptat en assemblea aquest dijous la proposta de mediació que va presentar el Departament de Treball el dilluns a la nit. L’acceptació de la proposta ha implicat desconvocar la vaga indefinida que han estat duent a terme durant els dotze darrers dilluns laborables. TMB recorda en un comunicat que el text garanteix l’estabilitat laboral i organitzativa de l’empresa per als propers anys i unes condicions laborals “de qualitat” per la plantilla, amb una millora de les condicions econòmiques i socials.
Segons la companyia, els principals punts que conté el document són l’estabilitat, amb una vigència del conveni fins al 2019; la garantia del poder adquisitiu, en el marc del finançament del transport públic; una millora de drets i beneficis socials com manteniment de la jubilació parcial i generació d’ocupació estable, mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, formació professional dual, i finalment una millora de l’organització del treball.

La companyia conclou que l’acord ha de permetre mantenir “l’equilibri necessari” per prestar un servei de qualitat i alhora garantir la viabilitat de l’empresa. En aquest sentit, TMB assenyala que ha acceptat el límit legal al qual pot arribar com a ens públic, i també al topall de la disponibilitat de recursos de l’empresa, uns recursos, segons apunta, que procedeixen dels ciutadans i que, per tant, “s’han de gestionar amb responsabilitat i eficiència”.

FER UN COMENTARI