Tot a punt per a la Festa Major de Gràcia

Un any més, es manté el sentit obligatori d’alguns carrers en els moments de màxim aforament

0
930

Els bombers han certificat el bon funcionament del pla d’emergències i hi haurà un dispositiu especial de la Guàrdia Urbana. Un any més, es manté el sentit obligatori d’alguns carrers en els moments de màxim aforament. 50 limitadors de so a diferents espais de la festa reduiran l’impacte sonor per respectar el descans del veïnat i es reforça el servei de neteja amb un 125% més de personal.

Els serveis municipals estan preparats amb l’objectiu que totes les persones que vulguin gaudir la Festa Major de Gràcia ho facin amb la major tranquil·litat, convivència, i el màxim respecte als guarnits dels carrers i al descans dels veïns. Durant els dies previs, els Bombers de Barcelona han estat realitzant tasques d’inspecció dels hidrants de la zona i el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament ha impartit sessions formatives i ha resolt els dubtes que sorgien a cadascun dels carrers.

Del 15 al 21 d’agost també hi haurà un dispositiu específic de vigilància format per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. A més de les tasques de prevenció, garantiran la gestió de les activitats a l’espai públic, el compliment de la normativa per part dels locals de pública concurrència i la circulació de vehicles.

Carrers d’un únic sentit de circulació
Amb la voluntat d’evitar les aglomeracions, aquest any es manté el pla d’itinerari recomanat i d’accés de sentit obligatori en els carrers engalanats en funció de l’afluència de visitants.

Sostenibilitat, limitació del so i més neteja
Una de les noves iniciatives d’aquest any és utilitzar gots reutilitzables a tots els carrers i espais de Festa Major, en la que també hi participen diversos bars i establiments del barri. També es durà a terme la nova iniciativa de lliga la bossa per fomentar la corresponsabilització d’entitats i comerços en la neteja d’alguns espais.

Aquest any es tornaran a col·locar limitadors de so a 50 escenaris de la festa per tal de reduir l’impacte acústic de quasi un centenar d’actuacions i es reforçarà el servei de neteja amb un increment d’un 125% del personal habitual. S’instal·laran 115 cabines sanitàries mòbils (11 més que l’any passat), 22 de les quals seran adaptades per a persones amb diversitat funcional, i es col·locaran unes 1.750 papereres entre tots els carrers i places.

Transport públic tota la nit
Es recomana l’ús del transport públic per desplaçar-se durant la Festa Major de Gràcia. Les estacions de metro més properes són Diagonal (L3 i L5), Fontana (L3), Lesseps (L3), Verdaguer (L4 i L5) i Joanic (L4). Les nits del 18 i el 19 d’agost el metro funcionarà de manera ininterrompuda. La resta de dies, el servei acabarà a les 24.00 hores. També es pot arribar a Gràcia amb les línies regulars d’autobús de TMB: H6, H8, V15, V17, 6, 20, 22, 24, 27, 32, 33, 34, 39, 45, 47, 55, 92, 114 i 116.

FER UN COMENTARI