Els tortosins escolliran en què es destinaran 150.000 euros del pressupost municipal

0
622
Karting Comarruga 728×90

Els primers Pressupostos Participatius de Tortosa entren en la seva recta final amb la votació de propostes, que es farà del 28 d’abril a l’1 de maig a la fira Expoebre, en un estand habilitat per a l’ocasió, i del dilluns 2 al dissabte 6 de maig a l’Ajuntament de Tortosa, a les EMD de Bítem, Campredó i Jesús, i a les oficines municipals d’Els Reguers i Vinallop. Són 140 propostes, corresponents a Tortosa ciutat, Els Reguers i Vinallop, sobre les quals la ciutadania podrà escollir-ne un màxim de 3. L’alcalde, Ferran Bel, el regidor d’Hisenda, Marià Martínez, i la representant de la consultora Ceres, responsable de l’assistència tècnica, Coia Poblet, han explicat els detalls del procés.

Finalment han estat 822 les propostes registrades, que una vegada avaluades per la comissió de seguiment han quedat en 140 a la butlleta de votació. Se n’han descartat 305 per no complir amb els criteris previstos en el procés (no són inversió, excedeixen el cost màxim, no són competència municipal, manquen dades de contacte, són inviables tècnicament, etc.). De les restants, 348 estaven repetides i 29 executant-se. Les 140 restants han estat organitzades en base a àrees temàtiques, per tal de facilitar la cerca, exceptuant les corresponents a Els Reguers i Vinallop, que tenen un apartat propi. Cal recordar que Bítem, Campredó i Jesús no s’inclouen perquè les tres EMD ja tenen competències en aquesta matèria. Totes les propostes tenen la seva corresponent assignació pressupostària estimada.

La fase de votació arriba després del procés de presentació de propostes i dels debats en què la ciutadania va tenir l’opció de defensar les seves i opinar sobre la resta. Aquestes valoracions, junt a les consideracions tècniques de la comissió de seguiment, han conduït a l’elaboració de la butlleta que la setmana vinent es distribuirà a tot el municipi i que estarà disponible a Expoebre i en tots els punts de votació.

Podran votar totes aquelles persones que a data 31 de desembre de 2016 tinguin 16 anys o més i constin empadronades a Tortosa. En el moment de la votació hauran d’acreditar-se amb el DNI, NIE, passaport o carnet de conduir. Poden escollir-se un màxim de 3 propostes en una única butlleta, que hauran d’assenyalar-se clarament.

L’alcalde, Ferran Bel, ha volgut agrair públicament la feina realitzada per Ceres i pel personal de l’Ajuntament de Tortosa, i ha avançat que el compromís del govern és fer Pressupostos Participatius tots els anys intentant suplementar la partida dels anys anteriors. Aquest any s’han destinat 150.000 euros, dels quals 130.000 corresponen a propostes de Tortosa ciutat, 10.000 a Els Reguers i 10.000 a Vinallop. El regidor, Marià Martínez, ha fet una crida a la participació i ha recordat que les propostes que se sotmeten a votació, i també les que han quedat descartades, podran consultar-se al web municipal.

FER UN COMENTARI