Tortosa pren el relleu dels World Sports Games a Riga

La ciutat assumeix el repte de mantenir l'excel·lent acollida als esportistes i de desplegar "la gran xarxa de clubs i entitats" esportives del territori

0
739
Wifi_Penedès_728x90

Riga, a Letònia, ha donat per acabats, aquest dissabte al vespre, els World Sports Games on han participat més de 4.000 esportistes, una trentena de Catalunya i les Terres de l’Ebre. El darrer gest del comitè organitzador en l’acte de cloenda, que s’ha celebrat al centre Paladium, de Riga ha estat el lliurament de la bandera dels jocs a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo. Bel ha assumit el compromís d’augmentar el nombre de participants en l’edició 2019 dels jocs a Tortosa, oferir un programa complementari d’oci i turisme als esportistes i mantenir l’excel·lent nivell d’acollida que els ha ofert la capital letona. La feina acaba de començar i “dos anys es fan curts”, ha apuntat l’alcalde.

Tortosa ha rebut el testimoni a Riga dels World Sports Games amb els deures sota el braç per començar a treballar en l’edició del 2019. L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reconegut que cal arrencar de seguida en l’organització de l’esdeveniment perquè “dos anys no són res”, com li ha remarcat el president del comitè executiu de la capital letona. “En som absolutament conscients i hem de posar-nos a treballar”.

Des de l’Ajuntament de Tortosa han pres nota dels aspectes “millorables” de l’edició del WSG de Riga, de la mà de la pròpia organització. “Ens en sentim molt responsabilitzats i hem transmès que tindrem dos anys de feina molt dura i d’implicació, no només de les institucions i del Govern del país, dels ajuntaments i de la UCEC, sinó que també posarem al servei del jocs la magnífica xarxa de clubs i entitats que disposa la nostra ciutat i el conjunt de les Terres de l’Ebre”, ha remarcat Bel.

Les aspiracions de les Terres de l’Ebre com a seu dels WSG són altes. En primer lloc, la fita més important serà doblar el nombre de participants de Riga (que han estat més de 4.000). “Segurament la nostra ubicació ens ho permetrà”, ha assenyalat l’alcalde. Bel també ha avançat que es treballarà per oferir als participants “programes complementaris a l’activitat esportiva”, relacionats sobretot amb l’oci i el turisme. “Tenim molt de camp a recórrer però, en canvi, pel que fa a l’atenció als esportistes el nivell que ens deixen és molt alt i s’ha de mantenir”, s’ha compromès.

Bel també s’ha mostrat impressionat pels nombrosos països que han participat a Riga i que s’han apropat, en acabar la cerimònia de cloenda, a expressar a la delegació catalana “que tenen ganes de venir a Tortosa”.

Per altra banda, el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo, ha apuntat que “el compte enrere ha començat” i que ho ha fet amb la “il·lusió” de situar Catalunya i les Terres de l’Ebre al món esportiu amateur. Arrenca, per tant, una important feina de coordinació amb el comitè executiu dels WSG que tindrà com a preludi, la celebració, per primera vegada en un únic territori del país, de les finals dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, on s’esperen més de 4.000 participants. “El 2018 ens llançarem com a país en els jocs populars i el 2019 ho farem al món. Tenim molta feina”, ha remarcat Domingo.

FER UN COMENTARI