Tortosa ofereix un model transversal perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats

El programa 6/16 és possible gràcies a la relació pública i privada entre les administracions i les institucions

0
913

Tortosa presenta el pla educatiu d’entorn del, ja consolidat, programa 6/16. Un servei que treballa l’èxit educatiu, la igualtat d’oportunitats i les habilitats parentals de les famílies. I que té com objectiu ajudar als xiquets i xiquetes que més ho necessiten en tots els àmbits de la seva vida, oferint-los-hi les mateixes oportunitats que tenen la resta d’infants de Tortosa.

Un programa que segons ha apuntat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha estat fruit de la implicació i del treball conjunt entre administracions i institucions, al que ha afegit: “Aquest treball col·laboratiu públic-privat fa que acabem sent un referent arreu del país i fora d’ell del que s’està fent aquí a la ciutat de Tortosa, fet que ens fa sentir molt orgullosos d’aquest projecte”.

Dins el marc de la igualtat d’oportunitats, s’han ofert 867 serveis. Entre els que hi destaquen els 172 beneficiaris dels menjadors infantils durant l’estiu i els 190 dels campus i casals d’estiu. Durant el calendari lectiu s’han ofert altres serveis com: tallers d’estudi assistit, repàs de lectura i reforç educatiu.

En l’altre eix que se treballa des del programa, en el de les famílies, se n’han atès 769 amb l’objectiu que els pares facin xarxa amb el seu entorn. “No pensem que fóra possible treballar i acompanyar als nens, als joves, a les xiquetes i als xiquets, sense treballar amb les famílies, és a dir, treballem amb una visió molt més sistèmica de tot aquest treball que comporta acompanyar a les persones”, ha explicat el cap de l’Àrea de Serveis a les persones, Ernest Valls.

Des de l’ajuntament s’ha fet un balanç molt positiu del programa perquè, diuen, cada any s’incrementa el nombre d’activitats i s’arriba a més persones.

FER UN COMENTARI