Tortosa limitarà a 20 km/hora la velocitat a tot el nucli antic quan estigui acabat el nou pont de l’Estat

La mesura afectarà el centre històric, barri del Rastre i part de Remolins i s'aplicarà a partir del setembre

0
1150
Fira_ExpoNadó_2018_728x90

L’entrada en servei del nou pont de l’Estat, a partir del setembre, també afectarà al trànsit rodat que circuli pel nucli antic. L’Ajuntament aprofitarà el final de l’obra per limitar i reduir fins als 20 km/hora la velocitat a tot el nucli antic. La mesura, com ha explicat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, permetrà conscienciar els ciutadans que la prioritat en aquesta part de la ciutat han de ser els vianants. Amb la reforma del pont de l’Estat ja s’ha fet un accés a la plaça Constitució per intentar pacificar el trànsit. La limitació de velocitat afectarà al centre històric, barri del Rastre, i part de Remolins, sobretot la zona pròxima al castell de la Suda. En quedarà exclosa l’avinguda Felip Pedrell. Actualment, ja hi ha un tram del carrer Montcada amb limitació a 20 km/ hora que es va posar en servei amb l’entrada en funcionament del nou aparcament soterrat.

La reforma del pont de l’Estat estarà acabada abans de les festes majors de la Cinta, a principis de setembre. Segons ha explicat Bel, la setmana vinent, per la Festa del Renaixement, ja s’obrirà el pont a la circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa, mentre s’acaba la vorera de la part esquerra. El pont s’haurà de tornar a tancar al trànsit, parcialment, a mitjans d’agost, per acabar d’instal·lar la plataforma.

AbogadosLowCost_728x90

Amb l’horitzó del final de l’obra ja a tocar, l’alcalde ha reconegut que no hauria tingut el “coratge” de fer l’obra del pont de l’Estat en el seu primer mandat. “Ningú es pot suïcidar políticament”, ha assegurat. Bel reconeix que sabia que aquesta obra li generaria problemes: la dificultat tècnica de l’obra, afegida a un xantatge per part d’una de les empreses en concurs que integraven l’UTE, així com els problemes de mobilitat que comporta a la ciutat. Amb tot, està convençut que és una de les obres que transformarà la ciutat i que era necessari afrontar.

FER UN COMENTARI