Tortosa iniciarà la tercera fase de les excavacions arquelògiques davant de la Catedral

L'Ajuntament reivindicarà la figura de l'escriptor i poeta en un dels nous espais urbanístics que s'han generat al nucli antic

0
1242
Wifi_Penedès_728x90

L’Ajuntament de Tortosa iniciarà la setmana vinent la tercera fase de les excavacions arqueològiques del solar situat al carrer Croera, davant de la Catedral, amb el doble objectiu de definir amb major precisió la planta, dimensions i cronologia de la basílica tardo-antiga que es va localitzar l’any passat, i de definir la cronologia constructiva del tram de muralla romana que va aparèixer en els anteriors treballs. Una vegada finalitzi aquesta nova fase, l’Ajuntament preveu parlar amb el Departament de Cultura de la Generalitat sobre la manera de posar en valor aquestes restes i determinar quin ha de ser el projecte arquitectònic més adequat per preservar-les junt a la creació del nou espai urbà que s’ha de crear entre la Catedral i el riu. En qualsevol cas, el consistori treballa amb la idea de licitar el projecte dins d’aquest any. La regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, ha informat aquest matí del detalls d’aquesta nova fase d’excavacions en el marc de la valoració del Ple ordinari del mes d’abril, que es farà el proper dilluns 3, i a la qual han assistit també l’alcalde, Ferran Bel, i el portaveu del grup d’ERC, Josep F. Monclús.

Entre els punts que es porten a aprovació, l’alcalde ha destacat l’aprovació de l’extrajudicial, és a dir, les factures de 2016 sense consignació pressupostària, les que no han seguit procediment o bé les que els proveïdors han entrat fora de termini. La xifra, 18.346 euros, és la més baixa registrada fins ara, lluny dels més de 3 milions de l’any 2002. Bel ha dit que aquest extrajudicial tan baix és fruit d’una “política de gestió econòmica basada en l’eficiència, que ha permès endreçar les finances municipals i que ara ha de permetre afrontar amb solvència els reptes de futur”. En aquest sentit, ha volgut agrair la feina dels tècnics municipals i la dels tres regidors d’Hisenda que hi ha hagut durant els últims anys: Matilde Villarroya, Emili Lehmann i Marià Martínez.

El Ple ordinari també porta a aprovació el nomenament del nou espai públic que es genera davant de l’edifici de les delegacions com a plaça Gerard Vergés, en homenatge a l’escriptor tortosí, que va morir el 23 d’abril de 2014, guanyador de nombrosos premis literaris i medalla d’Or de la ciutat de Tortosa.

També es duu a aprovació una modificació pressupostària per tal que Càritas Tortosa assumeixi la gestió del Tíquet Fresc, sota la coordinació de l’Ajuntament. Les ajudes amb aliments frescos per a persones necessitades a través del que s’anomena Tiquet Fresc es prestaven directament fins ara des dels serveis socials municipals. Amb l’objectiu de guanyar eficiència s’aposta ara per una gestió integral a través de Càritas, entitat que junt a Creu Roja ja gestiona també la resta d’ajudes alimentàries al municipi.

FER UN COMENTARI