Torredembarrra organitza diverses activitats per celebrar Sant Jordi

0
313
Wifi_Penedès_728x90

L’Ajuntament de Torredembarra organitza diverses activitats amb motiu de la tradicional Diada de Sant Jordi. La Biblioteca Mestra Maria Antònia juntament amb la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, seran els dos punts de trobada de la diada, amb un seguit d’actes previstos que faran que des d’aquesta mateixa tarda la Torre s’ompli d’activitats per celebrar aquest Sant Jordi.

Els actes s’inicien avui, a partir de les 17.30 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, amb el Sant Jordi infantil i que dins el marc de les activitats de l’Espai de famílies, els últims anys, per aquestes dates, la biblioteca organitza una sessió de titelles sobre la Llegenda de Sant Jordi. Donat que és adreçat especialment a la canalla de 0 a 3 anys, s’acaba fent ballar a tothom la cançó de Sant Jordi, la princesa, la rosa i el drac. L’activitat és oberta a tots els públics i gratuïta.

Divendres, a les 18 h, es durà a terme el recital “Arbreda de versos”. La biblioteca organitza un recital infantil de poesia inèdita per celebrar Sant Jordi. Enguany a més de les poesies inventades pels infants de la vila, també es llegiran poemes d’escriptores molt estimades com són Cinta Mulet, Núria Freixa, Joana Raspall i Gloria Fuertes (de qui es celebra el centenari del seu naixement). Enguany el tema inspirador són els arbres i les tres escoles de la vila s’hi han abocat per fomentar l’escriptura creativa i el dibuix dels seus alumnes.

Una altra novetat és que, a més dels infants, també llegiran alguns pares de quart de primària i alguns usuaris de la Fundació Onada, perquè des de la Biblioteca es creu molt en la importància de la lectura en veu alta com a eina fonamental per evitar el desencís per la lectura en l’adolescència. En aquest projecte hi ha col·laborat la Biblioteca, les tres escoles de la vila, l’Escola Municipal de Música i Ona la Torre. L’acte és lliure i gratuït i serà a la planta baixa de la biblioteca. A més, tots els assistents podran gaudir de la instal·lació a la mateixa plaça de la Biblioteca de la Food Truck de la Fundació Onada.

El mateix divendres, a les 20 h, la Biblioteca acull l’espectacle ”Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany”. Aquesta és una iniciativa artística de temàtica literària que es fa pels voltants de Sant Jordi, en el conjunt dels tretze municipis de la demarcació de Tarragona que integren el projecte del Campus Extens. Ha comptat amb la col·laboració de la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català i s’ha fet en el marc de la commemoració dels 25 anys de la URV.

Dissabte també a la Biblioteca, a les 12 h, serà el torn de la poesia, amb la presentació del llibre de Dolors Miquel “El guant de plàstic rosa”, que ha merescut el Premi Ausiàs March en l’edició de 2016, llibre d’una enorme potència imaginativa i expressiva, escrit treballosament a còpia d’anys.  A partir d’una imatge insòlita—el cadàver d’un home podrint-se a l’aigüera—s’hi descabdella una reflexió lírica sobre la vivència de la mort.

A la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, el mateix diumenge de Sant Jordi, s’hi podran trobar les parades d’entitats, escriptors locals i comerciants de la vila, des de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre.

FER UN COMENTARI