Torredembarra commemora el Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones

El nombre de dones ateses i detectades en situació de violència de gènere ha estat de 26 a Torredembarra des que va començar el 2018

0
216
Foto: Anna F. - Aj. Torredembarra

Amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones, aquest migdia ha tingut lloc, al Pati del Castell de l’Ajuntament de Torredembarra, l’acte institucional amb la lectura del manifest. L’acte ha anat a càrrec de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra, a través de l’equip del SIAD, servei d’informació i atenció jurídica i psicològica adreçat a totes les persones, sense distinció de gènere, però tenint una cura molt especial de les dones i els seus fills, en tots els àmbits relacionats amb la vida personal, familiar, laboral i social i molt especialment a aquelles persones afectades per la violència masclista.

Les dades de Torredembarra

Del mes de gener al mes d’octubre de 2018, el SIAD ha atès 419 persones (amb 1.132 visites en primera acollida i seguiments). D’aquestes, 340 han estat dones i 79 homes. El nombre de dones ateses i detectades en situació de violència de gènere ha estat de 26. Destaca, també, l’àmbit dels conflictes i violències esdevingudes en l’entorn familiar amb 96 intervencions mantingudes fins ara. Finalment, també es visualitza un alça en la temàtica de l’assetjament laboral que pateix la dona pel fet de ser dona i es du a terme un seguiment de 15 casos.

La violència masclista persisteix en la nostra societat com a expressió de l’estructura patriarcal i la desigualtat de gènere entre homes i dones. Així, enguany fins final del 3r trimestre del 2018 s’han produït 43 casos de dones assassinades a l’estat Espanyol a mans de les seves parelles o exparelles. Cal recordar que són ja 971 víctimes mortals des del gener del 2003 quan es va començar a comptabilitzar els feminicidis.

A Torredembarra durant tota la setmana han tingut lloc diferents actes per commemorar el dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones. Aquesta tarda, a  les 17.30 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia: xerrada-col·loqui “Aprendre a dir no”, a càrrec de Carme Torrelles i a les 20 h, a la mateixa Biblioteca: Balla’m un llibre, les arts de la paraula i del moviment encreuades.

FER UN COMENTARI