Tornen els tallers del Blanquets aquest cap de setmana a VNG

VNG segueix mantenint les propostes de disseny gràfic del Blanc Festival

0
251
Imatge del Cartell de Blanc Festival. Foto: Cedida

La Regidoria de Cultura, en col·laboració amb el Blanc Festival, ha organitzat diverses activitats relacionades amb el disseny gràfic, com exposicions i tallers infantils i juvenils amb l’objectiu d’apropar i difondre el disseny gràfic a tots els públics, amb la col·laboració i implicació de professionals del disseny.

Així, aquest dissabte i diumenge se celebren els Blanquets, tallers de disseny. El primer, “Espai creatiu by Blanc Team”, és un taller de pintura mural en gran format, obert a tots els públics i a famílies. Es farà dissabte 27 d’octubre d’11 a 14 h a la plaça de les Neus.
El segon, titulat “I tu, quin superheroi vols ser?”, anirà a càrrec de Núria Vila i servirà per crear la disfressa d’un superheroi a partir de residus que tenim a casa. Obert a totes les edats, es farà dissabte de 17 a 19 h a la plaça de les Neus.
Finalment, diumenge a les 11 h, el Centre d’Art Contemporani LA SALA acollirà “Tenim un monstre a casa”, a càrrec d’Ernest Perera, per elaborar un objecte funcional a partir de materials de rebuig. Està dirigit a nens i nenes de 6 a 10 anys.

Les tres són activitats gratuïtes. Informació i reserves al 93 816 90 01.

A banda dels tallers, aquests dies es poden veure dues exposicions al Centre d’Art Contemporani LA SALA. El passat dia 19 es va inaugurar “Projecta’t. Projectes finals dels cicles formatius de l’EMAiD”. Fins al 18 de novembre es podrà veure aquesta mostra dels projectes finals dels cicles formatius d’arts plàstiques i disseny impartits a l’Escola Municipal d’Art i Disseny EMAiD.
En els diferents àmbits del disseny, i a partir d’un paper en blanc i d’una necessitat comunicativa, funcional i estètica, cal projectar una idea que esdevindrà un producte gràfic, interactiu o espaial. Projectar vol dir llançar endavant amb força: com més entusiasme, motivació i confiança tenim en una idea, més lluny la podem llançar.

I aquest divendres 26 a les 19 h s’inaugura “L’art de trascendir el temps. Josep Maria Mir”. Fins al 6 de gener de 2019 es podrà visitar aquesta retrospectiva del treball de Josep Maria Mir, uns dels gran noms del panorama nacional en el disseny de marques.
L’exposició fa un recorregut pel seu treball com a dissenyador. Veurem com l’atemporalitat de la seva obra no és tan evident com en la dels seus contemporanis de cada època, des dels seus inicis en la dècada dels seixanta fins a l’actualitat. Projectes sense edat, que després de més de 40 anys segueixen funcionant al marge de les tendències de cada època.
La mostra està comissariada per Raúl Ramos i David d’Eboli, organitzada per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb el Blanc Festival, i inclosa dins la programació del Blanc Orígens.

FER UN COMENTARI