Torna el Club de la Clàssica a Tarragona per divulgar les primeres figures del món del piano

El cicle, organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, arrenca aquest dimecres, amb El do de la música d’Eveny Kissin, de la mà del professor Kiev Portella

0
325

El Club de la Clàssica organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb la col·laboració de la Biblioteca Pública arrenca novament, aquest dimecres 22 de novembre, amb un cicle de conferències destinat a  divulgar les figures més destacades del món de la composició i la interpretació pianística.

Conduït pel professor del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona Kiev Portella, el cicle aproparà al públic un total de quatre intèrprets i compositors reconeguts mundialment, a través d’explicacions i recursos audiovisuals, que permetran endinsar-se en la tècnica i la figura dels protagonistes de cada sessió. Aquestes tindran lloc en dos escenaris: la sala Xavier Gols del Conservatori de la Diputació (Cavallers, 10) i la Biblioteca Pública de Tarragona (Fortuny, 30).

La primera conferència d’aquest dimecres, 22 de novembre, estarà dedicada al mundialment reconegut pianista Evgeny Kissin, nascut a Moscou el 1971 i considerat una figura cabdal de la interpretació pianística, en l’actualitat. La sessió s’iniciarà a les 17.30 hores, amb el títol El do del a música d’Eveny Kissin i combinarà les explicacions amb un documental dedicat a la seva figura, així com parts dels concerts per a piano i orquestra de Rachmaninov i Chopin amb les interpretacions que Kissin va realitzar quan encara era un nen. El primer nom propi del cicle, de fet, està considerat com un cas únic de nen prodigi. Ja als 10 anys, Kissin va debutar en una orquestra interpretant el Concerto KV. 466 de Mozart i l’any següent va fer el primer recital a Moscou.

Alícia de Larrocha, Trifonov i el piano poètic, propers protagonistes del cicle

Les següents conferències del cicle tindran lloc entre els mesos de gener i març. La Biblioteca Pública de Tarragona, que col·labora en la iniciativa, acollirà la xerrada Alícia de Larrocha, la nostra pianista que tindrà lloc el dia 24 de gener de 2018, a les 18 hores. El Club de la Clàssica tornarà al Conservatori de Música el dia 14 de febrer amb Daniil Trifonov redescobreix Rachmaninov, a les 17.30 hores. Finalment, El piano poètic serà la temàtica de la darrera de les conferències d’aquest cicle, el dia 21 de març, a partir de les 18 hores, a la Biblioteca Pública de Tarragona.

FER UN COMENTARI