Timecode s’endú el guardó al millor curt de producció catalana en el FEC Festival celebrat a Reus

La producció de l'Escola de Cinema de Reus també s'ha endut el tercer premi al millor curtmetratge

0
1011
Wifi_Penedès_728x90

El film finlandès ‘Saatan Kanit’, de Teemu Niukkannen, ha estat guardonat aquest dissabte amb el premi al millor curtmetratge en la dinovena edició del Festival Europeu de Curtmetratges (FEC) que se celebra a Reus. La producció de l’Escola de Cinema de Reus, amb la direcció de Juanjo Giménez, s’ha endut el tercer premi al millor curtmetratge i el guardó al millor curt de producció catalana. El segon premi ha estat pel film francès ‘Le bleu blanc rouge de mes cheveux’ de Josza Anjembe. Segons ha explicat el codirector del certamen, Christian Inaraja, ‘Timecode’ va néixer a Reus i amb el premi “torna” a la ciutat: “ha ajudat al món dels curtmetratges a donar a conèixer la producció de cinema català”.

Guardons

La menció especial del jurat ha estat per curt francès ‘Garden Party’, de Florian Babikian, Vincent Bayoux, Victor Caire, Théophile Dufresne, Gabriel Grapperon, Lucas Navarro. La menció especial Panorama CAT ha estat per The Missing Part, de Salvador Sunyer. L’alemany ‘Die Besonderen Fähigkaiten des Herrn Mahler’, de Paul Philipp ha estat reconegut amb dos guardons: el premi Bigas Luna a la Millor Història i el premi Jurat Jove.

A més, el jurat ha reconegut el film polonès ‘Cipka’ (Renata Gąsiorowska) i el francès ‘Limbo’ (Konstantina Kotzamani). El premi del públic ha reconegut ‘Ungar’, Nanna Krístin Magnúsdóttir, d’Islàndia. El concurs Microfilm ha donat el primer premi a ‘Nàufrags del poder’, de Nacho Mayals, i ‘Polèdric’, de Xavier Menal i Consuelo Marín. La menció especial ha estat per ‘Inspiración’, de Ricard Cabayol. Finalment, el premi al millor Mini-Drugmetratge ha estat per ‘Efectes’, d’Ainhoa Calbet i Judith Martos.

El primer premi és reconegut amb 3.500 euros, el segon amb 2.000 euros i el tercer amb 1.000. Per la millor producció catalana el guardó està reconegut amb 1.500 euros.

FER UN COMENTARI