Territori accepta retirar la previsió de fer la Variant Sud per l’Horta de Lleida

El conseller Josep Rull va recomanar als veïns que promoguessin una moció com la que es va aprovar divendres passat al Ple en una reunió organitzada pel grup municipal al mes de febrer

0
667
Wifi_Penedès_728x90

La conselleria de Territori i Sostenibilitat descarta la prolongació de la Variant Sud per l’Horta, després de l’aprovació divendres passat al Ple de la Paeria d’una moció presentada per la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida. El conseller de Territori, Josep Rull, ho va confirmar ahir amb una piulada a twitter on expressava que “d’acord amb el posicionament de FAVLL i de la Paeria, modificarem les previsions respecte la Variant Sud”. En un segon missatge afegia que “les infraestructures tenen sentit quan responen a les necessitats reals del territori i es planifiquen amb el territori”.

De fet la decisió de la FAVLL de presentar la moció al Ple va néixer, precisament, d’una reunió del conseller amb representants de l’Horta de Lleida organitzada pel nostre grup municipal el passar mes de febrer. En aquella trobada els assistents van mostrar la seva preocupació pel fet que la previsió de construcció de la Variat Sud afectava l’Horta tot i les poques opcions d’arribar-se a construir. Rull els va animar a promoure un pronunciament de la Paeria per poder desafectar les finques per on estava previst que passés la carretera.

El vicepresident de la comissió de l’Horta, David Melé, expressa la “satisfacció” per la decisió del Govern “d’anul·lar el traçat de la prolongació de la Variant Sud prevista al Pla Territorial Parcial de Ponent”. Melé destaca que fins ara, “aquest projecte contempla una reserva de sòl que afecta nombroses finques agrícoles de l’Horta de Lleida i el seu futur desenvolupament”. La moció de la FAVLL es va aprovar per unanimitat de tots els regidors en el Ple del mes d’abril celebrat el divendres passat.

FER UN COMENTARI