#TERRES_DEL_EBRE |Detingut a Hondures un sacerdot de la Diòcesis de Tortosa per pressumptes delictes d’abús sexual amb menors.

Joan Alonso detingut a Hondures per pressumptes delictes d'Abús a Menors.

0
2433

Avui,saltava la notícia de la detenció a Hondures d’un dels sacerdots de la Diòcesis de Tortosa Joan Alonso, acusat d’abusar sexualment i prostituir a menors. En un comunicat, el Bisbat de Tortosa ha assegurat que fins que no ha conegut la detenció  “en aquest Bisbat mai s’ha tingut cap informació de cap comportament inadequat del mossèn.
” Aquesta notícia ha estat una sorpresa.Esperem que podrà demostrar la seva innocència”, afegeix el Bisbat.

Joan Alonso es trobava a Hondures per un conveni de col·laboració entre el Bisbat de Tortosa i el de Trujillo donat la seva  inquietud missionera que  ja havia exercit altres vegades.

“Des del moment en què hem tingut coneixement dels presumptes delictes pels mitjans de comunicació social, hem iniciat el protocol d’actuació indicat per la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Manifestem la nostra confiança en la justícia civil, així com també la nostra disponibilitat a col·laborar plenament amb ella”, ha afegit el Bisbat. Després de recordar el principi de presumpció d’innocència, el Bisbat de Tortosa afirma: “En cas que es confirmés la veracitat de les acusacions, manifestem el dolor que també a nosaltres ens produeix aquest comportament i ho condemnem; i ja des d’ara ens posem a disposició els possibles afectats per oferir-los totes les ajudes que estiguin al nostre abast, perquè arribin a superar les conseqüències d’aquests fets”. “Manifestem també el compromís de la nostra diòcesi de seguir treballant, com hem fet sempre, perquè l’església sigui un espai on els menors estiguin segurs”, conclou el comunicat.

 Mossèn Alonso va ser detingut el dijous , segons un informe de la Força de Seguretat Interinstitucional Nacional (*FUSINA). Amb això es va donar compliment a una “ordre de captura amb finalitats d’extradició emesa per Espanya” contra ell, va assenyalar la institució hondurenya. L’Estat Espanyol requereix  , el sacerdot està requerit per la Justícia per “suposats delictes d’abús sexual i prostitució de menors”, segons indica la força de seguretat  hondureña .El religiós es troba detingut en una instal·lació de la Policia Nacional, mentre les autoritats hondurenyes avancen el procediment per a la seva extradició a Espanya on serà jutjat per demostrar si és innocent o no dels greus delictes que se li acusa.

El jutjat d’Amposta va emetre una ordre de recerca i d’extradició contra ell per, suposadament, haver abusat d’un menor.

Joan Alonso és un dels investigats per haver mantingut, presumptament, relacions sexuals amb un adolescent veí d’Amposta ara fa dos anys juntament amb altres 5 persones implicades en els fets.Tots els acusats en el cas són de diferents localitats de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

FER UN COMENTARI