Tàrrega solidària amb els infants malalts de càncer

El Parc de Sant Eloi ha acollit amb èxit la trobada benèfica, emmarcada dins la Festa de l'Arbre i presentada pel Mag Lari

0
870
Wifi_Penedès_728x90

Tàrrega ha mostrat altre cop la seva cara més solidària. La capital de l’Urgell s’ha bolcat avui en la convocatòria del Posa’t la Gorra, la qual recapta fons per ajudar famílies amb infants malalts de càncer. La trobada s’ha emmarcat dins la Festa de l’Arbre, trobada anual que convida a descobrir la riquesa mediambiental que alberga el Parc de Sant Eloi. Així, l’Ajuntament de Tàrrega i els Amics de l’Arbre han fet pinya amb AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) per oferir una matinal d’activitats familiars i benèfiques presentades pel popular Mag Lari.

1.500 gorres solidàries venudes

En total, Tàrrega ha venut 1.500 gorres solidàries per ajudar a finançar els serveis que AFANOC ofereix a les famílies d’infants malalts de càncer. El resultat ha superat les expectatives i Maite Montañés, coordinadora d’AFANOC a Lleida, ha expressat un sentit agraïment per la bona resposta ciutadana. Les gorres s’han venut avui al Parc de Sant Eloi i els dies previs en establiments col·laboradors. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, han destacat el caràcter altruista de la societat targarina davant l’esmentada crida. Val a dir que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha visitat per uns instants el Posa’t la Gorra transmetent el seu suport a la iniciativa. Els Amics de l’Arbre, a més, han sortejat entre els compradors de la gorra una pintura de Carmina Castelló.

Missatges de sensibilització

En el decurs del matí no han faltat els missatges de sensibilització vers els infants amb càncer, simbolitzats en la lectura del Manifest d’AFANOC a càrrec d’en Sergi, nen que ha superat aquesta patologia, i en Gerard, germà d’un infant afectat per la malaltia. Precisament, en Sergi i en Gerard, acompanyats de les autoritats, també han estat els encarregats de plantar una alzina commemorativa en honor a AFANOC com a testimoni del compromís de Tàrrega vers l’entitat. Han completat el programa concerts, exhibicions, inflables, tallers educatius, jardineria i activitats de contacte amb la natura. En concret hi han participat els gegants i grallers de Verdú, batBATuka, l’atleta Raül Arenas, l’Escola Municipal de Música de Tàrrega, el Gimnàs Sant Jordi, Gyas Club, La Cremallera, els Mossos d’Esquadra, els Bombers, la Policia Local i els Agents Rurals. Aquests últims han alliberat com a cloenda de la festa un xoriguer, au rescatada malferida i que avui ha retornat al medi natural.

Homenatge a l’Esbart Albada

Els Amics de l’Arbre, per la seva part, també han rememorat el 60è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat al Parc de Sant Eloi. L’efemèride s’ha fet palesa homenatjant l’Esbart Albada de Tàrrega, entitat que en aquell moment es va comprometre a guarnir la imatge amb flors periòdicament. Per aquest motiu avui s’ha plantat un llorer amb la presència de Ramon Anglí, de 95 anys i president de l’Esbart Albada l’any 1956.

FER UN COMENTARI