Tàrrega impulsa tallers intergeneracionals entre jovent i usuaris del Casal Cívic

Dinamitzats per l’educadora de carrer per a fomentar la cohesió en el marc d’un projecte de la Regidoria d’Acció Social amb suport del teixit associatiu

0
290

La Regidoria d’Acció Social de Tàrrega ha impulsat diverses activitats intergeneracionals amb la participació conjunta de jovent i gent gran de la ciutat. L’objectiu és fomentar la cohesió social de joves que passaven moltes hores a la via pública i que es van inscriure al programa municipal dinamitzat per l’educadora de carrer. El projecte, batejat amb el nom de “Sabates de carrer 2.0”, ha cercat amb èxit la implicació dels usuaris del Casal Cívic – Casal de Gent Gran. Així, durant les últimes setmanes s’han impartit tallers d’aprenentatge recíprocs. D’una banda, els joves han après a cosir, fer manualitats o jugar al billar de la mà dels usuaris del Casal Cívic. Paral·lelament, els joves han ensenyat els més grans a utilitzar dispositius tecnològics com mòbils i tauletes.

El regidor d’Acció Social, Joan Palou, ha fet un balanç molt positiu del programa “Sabates de carrer 2.0”, el qual contribueix a la dinamització socioeducativa de certes franges de població de gent jove. L’educadora de carrer també ha assessorat els joves perquè disposin de recursos i serveis prestats per entitats i associacions de la ciutat. També s’ha treballat en l’eradicació de l’absentisme escolar. La contractació de l’educadora de carrer ha estat possible gràcies al programa Garantia Juvenil, al qual s’adherí el consistori targarí.

FER UN COMENTARI