Tàrrega exhibeix una mostra col·lectiva d’art contemporani amb 14 autors internacionals

Exposició de pintura, escultura i audiovisuals que es pot visitar fins al 17 d’abril al Museu Comarcal de l’Urgell, sota la coordinació de l’holandès Karel Stoop

0
565
Circ Raluy 728×90

Tàrrega exhibeix fins al 17 d’abril una mostra col·lectiva d’art contemporani a càrrec de 14 autors internacionals. La col·lecció, aplegada sota el títol de Going Inland 2, es pot visitar al Museu Comarcal de l’Urgell i és coordinada per Karel Stoop, artista holandès resident a La Fuliola. Stoop ha agrupat pintura, escultura i arts audiovisuals provinents de països d’Europa, l’Orient Mitjà i Amèrica del Sud. Diverses tècniques, estils i materials s’hi donen cita, oferint un atractiu collage d’avantguarda amb predomini de les formes abstractes. L’exposició, que prèviament ha passat per Barcelona, té com a nexe d’unió la plasmació del pensament interior (d’aquí el títol de la mostra).

L’acte inaugural s’ha celebrat aquest passat cap de setmana amb la presència del regidor de Cultura, Raül Palacios; el director tècnic del Museu Comarcal de l’Urgell, Oriol Saula; el comissari de la mostra, Karel Stoop; i la nord-americana Ragnhild Lunden, una de les artistes participants (vegeu fotografia). Lunden es desplaçà fins a Tàrrega des de Suècia, on resideix actualment. La pintora presenta a la mostra una recreació de la famosa pintura Els afusellaments del tres de maig de Goya, autor del qual es declara fervent admiradora.

Els artistes participants a l’exposició són: Vasco Diogo (Portugal), Maitre André i Simone Monney (Suïssa), Karel Stoop (Holanda), Agnieska Zimolao (Polònia), Hünkar Yilmaz (Turquia), Leslie Lismore (Gran Bretanya), Vincent Messelier (Bèlgica), Laura Soques i Luis de Palau (Espanya), Ragnhild Linden (Estats Units), Micaela Signorelli (Xile), Ulf Koenig (Alemanya) i Sari Fishman (Israel).

FER UN COMENTARI