Tàrrega condemna la violència masclista

El consistori promou una campanya per lluitar contra els tics masclistes en el si de la parella, comportaments coneguts com “micromasclisme" a través de vídeos a les xarxes socials

5
533

Com cada 25 de novembre, l’Ajuntament de Tàrrega s’ha sumat avui dissabte als actes convocats arreu del país per condemnar la violència masclista. En el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, la Plaça Major ha estat l’escenari de la lectura d’un manifest institucional. L’acte ha estat encapçalat pel regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera, secundat per entitats de dones del municipi. En representació d’aquests col·lectius hi han participat el Fòrum Femení d’Opinió, l’APADOC i l’Associació de Dones Verge del Pedregal del Talladell. També hi han estat presents altres edils del consistori i caps dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

El missatge ha estat rotund i unànime: “Cal construir una societat que no toleri la violència masclista. I no és un desig ni un somni: És una necessitat urgent”, diu el manifest. En aquest sentit, el regidor Jaume Folguera ha expressat la preocupació per l’augment alarmant de casos de violència masclista entre la gent jove. “Les campanyes contra la violència de gènere han de ser més fermes que mai i Tàrrega continuarà treballant per eradicar aquesta xacra social”, ha asseverat.

En el decurs del mateix acte també s’ha presentat al públic la campanya impulsada per l’Ajuntament de Tàrrega anomenada #SiguesSúperIgual. Es tracta d’una iniciativa que vol evitar els tics masclistes que es viuen de forma quotidiana en el si de la parella, sobretot pel que fa a l’àmbit de la llar. És allò que es coneix com a “micromasclisme”, comportaments sovint subtils i que passen gairebé desapercebuts. Els missatges es difonen en xarxes socials mitjançant vídeos que alerten sobre situacions de micromasclisme. El consistori ha enregistrat un total de 6 vídeos amb la participació d’actors i actrius de la ciutat que es divulguen en xarxes socials.

Paral·lelament, Tàrrega també ha creat un grup de sis heroïnes i herois sota el nom de L’EQUIP=, el qual promou una societat de plena igualtat entre dones i homes. Els missatges divulgats per l’equip = tenen com a lema – hashtag #SiguesSúperIgual. Els personatges ajuden a divulgar de forma didàctica missatges a favor de la igualtat entre sexes i protagonitzen el fulletó informatiu editat enguany contra els micromasclismes.

Des de l’Ajuntament de Tàrrega es manifesta la voluntat d’impulsar l’equitat de gènere i l’apoderament per part de les dones.  Les accions de sensibilització són fruit d’un grup de treball format per l’Ajuntament de Tàrrega (Polítiques d’Igualtat i Policia Local), Associació Alba, Càritas Parroquial, CCOO, Institut Català de la Salut – CAP Tàrrega, Fundació Tutelar Terres de Lleida, Mossos d’Esquadra i Subdelegació del Govern a Lleida.

5 COMENTARIS

FER UN COMENTARI