Tàrrega ampliarà la dotació d’aigua de boca al poble d’Altet

La conducció s’estendrà al llarg de 4 quilòmetres des de la planta potabilitzadora de la capital de l’Urgell, amb una inversió de 100.400 euros

0
161
Wifi_Penedès_728x90

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat a l’empresa Sorea els treballs d’instal·lació d’una canonada que permetrà augmentar la dotació d’aigua de boca al poble d’Altet. La conducció, de 4.200 metres de longitud, unirà la planta potabilitzadora de Tàrrega amb el dipòsit d’Altet. L’execució del projecte suposarà una inversió de 100.400 euros (IVA inclòs). D’aquesta quantitat, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aportarà un ajut de 60.106 euros dins la línia de subvencions per a infraestructures d’abastament d’aigua en alta. Les tasques preveuen la instal·lació dels tubs així com d’una nova bomba d’impulsió i xarxes d’energia. És previst que les obres s’iniciïn durant aquesta mateixa setmana.

La canonada substituirà l’actual conducte que du l’aigua a Altet des de la planta potabilitzadora. Fet de fibrociment, el tub que s’usa des de fa més de 50 anys presenta diverses patologies a causa del desgast al llarg del temps. La nova infraestructura serà feta de polietilè i tindrà un diàmetre de 110 mm, gairebé doblant la capacitat hidràulica. La connexió discorrerà en la seva totalitat per camins de titularitat municipal i anirà soterrada a un metre de profunditat. Gràcies a aquesta actuació, Tàrrega no només millorarà significativament el servei d’abastament d’aigua de boca al poble d’Altet. La inversió també permetrà ampliar el servei als nuclis de La Figuerosa i Riudovelles, els quals reben el subministrament des del dipòsit d’Altet.

FER UN COMENTARI