Tarragona s’estrena com a Port Base de creuers

El vaixell neoRivera, que arribava aquest divendres al matí a la ciutat, ha salpat cap a les dues de la matinada rumb a Sardenya

0
2631
FarmaciaBanyeres_728x90

Aquest dissabte a la matinada el Port de Tarragona s’ha estrenat com a port base de creuers. El vaixell neoRivera, que arribava aquest divendres al matí a la ciutat, ha salpat cap a les dues de la matinada rumb a Sardenya. El perfil dels turistes són persones d’entre 35 a 70 anys i hi viatgen diverses nacionalitats: italians, francesos, espanyols i alemanys.

La nau, de 216 metres d’eslora, compta amb 8 cobertes i 624 cabines per acollir 1.670 passatgers que seran atesos per 568 membres de la tripulació. En conseqüència, és un gran centre de benestar amb bany turc, sauna i sala de massatge. A més hi ha instal·lacions que recorden la Costa Blava amb el bar Sant Pau de Vença o a la costa italiana amb el restaurant Cetera. El pont 11 compta amb la piscina Via Dell’Amore i el bar Corniglia, principal punt de trobada per als passatgers. Els enamorats podeu organitzar un sopar romàntic preparat per la tripulació.

El vaixell neoRivera realitzarà 17 operacions a Tarragona i generarà un impacte econòmic superior als 2 MEUR

Cal recordar que la companyia Costa Cruceros va fer públic el passat mes de febrer que havia escollit la ciutat com a port base d’un dels seus itineraris per la Mediterrània. Així, aquest estiu, entre el 2 de juny i el 22 de setembre, el vaixell neoRiviera realitzarà 17 operacions amb sortida i arribada a Tarragona que atrauran uns 25.000 passatgers i generaran un impacte econòmic superior als 2 MEUR, segons les previsions de l’empresa.

Durant les 17 hores d’escala a la ciutat, de les nou del matí de divendres a les dues de la matinada de dissabte, s’oferiran excursions organitzades per la Tarraco romana, així com al Monestir de Poblet i Montblanc. L’oferta s’adreça al mercat espanyol i europeu -sobretot a l’italià-, tot aprofitant el reclam de Ferrari Land. Així, un cop finalitzi la ruta els viatgers també tindran l’oportunitat d’allargar el seu viatge a PortAventura.

Una de les novetats més destacades d’aquest itinerari i protagonista de la jornada d’avui ha sigut l’innovador Fun & Beach. Aquest concepte, exclusiu de la companyia italiana, ofereix una nova forma de viatjar, un creuer basat en la diversió i la música. Així, els viatgers que opten per aquest itinerari podran disfrutar d’escales més llargues en cada destí, accés especial a les platges paradisíaques i  sessions de música amb Djs.

“Per primera vegada, som port base d’una línia regular de creuers”, Josep Andreu, president del Port de Tarragona

L’event de presentació d’aquest itinerari, Josep Andreu, president del Port de Tarragona ha destacat:  “Avui és un dia molt important per al Port de Tarragona i el territori perquè per primera vegada, som port base d’una línia regular de creuers i no podíem tenir millor partner que una naviera com Costa Cruceros. Sense dubte, avui consolidem el nostre projecte de creuers i suposa una gran projecció per a la nostra marca Tarragona Cruise Port Costa Dorada”. D’altra banda, Andreu espera que la companyia Costa Cruceros valori la disposició, l’esforç i la dedicació que està realitzant el Port de Tarragona i la ciutat, sobretot pel que fa als temes de seguretat, infraestructures, facturació, espai pel fluxe de mobilitat, l’habilitació d’un pàrquing per als creueristes.

“Coincideix amb una gran repercussió de  la Marca Tarragona”, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, afirma que “l’arribada d’aquest creuer significa un gran punt d’inflexió perquè hem estat treballant 10 anys perquè arribés aquest moment. A més, arriba en un moment que coincideix amb una gran repercussió de la Marca Tarragona i en la qual hem rebut més visitants que mai. En definitiva, l’arribada d’aquest creuer ens aporta notorietat”.  

“Per al comerç és molt positiu, però també se’n beneficien tots els altres sectors”, Elvira Ferrando, regidora de Comerç,Relacions Ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona

Elvira Ferrando, regidora de Comerç,Relacions Ciutadanes i Universitats de l’Ajuntament de Tarragona, explica i detalla l’impacte econòmic i comercial que aconsegueix Tarragona com a Port Base i és que “per a comerç és molt positiu perquè està atracat moltes hores i la gent té temps per passejar per la ciutat, comprar provar la gastronomia, visitar el patrimoni cultural i artístic”. Per tant, gràcies a les 17 hores que passen els creueristes, se’n beneficien tots els sectors. A més valora molt positivament com està funcionant la iniciativa ZAC, Zona d’Acolliment dels Creueristes (ZAC Tgn) adreçada als comerciants, empresaris de serveis i de restauració per tal de consolidar Tarragona com a port d’escala de creuers, amb el conseqüent benefici econòmic i d’imatge que això suposa per al territori, la ciutadania i el teixit comercial.

“És una oportunitat única per la comunitat patrimonial de Tarragona i per al seu funcionament turístic”, Immaculada Rodríguez, regidora de turisme de l’Ajuntament de Tarragona

Per l’altra banda, Immaculada Rodríguez, regidora de turisme de l’Ajuntament de Tarragona, “Tarragona ja havia aconseguit ser escala de creuers al voltant de 20.000 passatgers, però aquest any no només doblem el nombre sinó que som Port Base. És una fita molt important perquè Tarragona és punt de sortida i arribada de creuers i és una oportunitat única per la comunitat patrimonial de Tarragona i per al seu funcionament turístic”.

FER UN COMENTARI