Tarragona presenta el got reutilitzable de les festes

  L'objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat

  0
  1181

  Aquest matí ha tingut lloc la presentació oficial de la iniciativa del got reutilitzable durant les festes de Sant Magí, que ja és una realitat. La campanya consisteix en la distribució de gots reutilitzables a diferents punts de recollida oficials de Tarragona i que tots els bars i establiments que instal·lin barra exterior durant les festes, serveixin begudes utilitzant-los en lloc dels gots d’un sol ús. Han assitit a la roda de premsa la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, i Nacho Pascual, responsable de l’àrea cultural de la Cooperativa Combinats.

  Des de l’Ajuntament, s’ha estat treballant amb una campanya de mediació duta a terme els últims mesos amb els locals de restauració, determinant que la instal·lació d’una barra a la via pública serà fet indispensable i que la utilització de vasos de plàstic d’un sol ús quedarà expressament prohibida.

  Nacho Pascual explica que han treballat amb la fabricació de 110.000 gots reutilitzables que tindran dues mides diferents; uns amb una capacitat de 40 cl i uns altres de 60 cl. La utilització d’aquests gots evitarà 24 tones d’emissió de CO2 i reduirà un 80% de deixalles.

  Ivana Martínez afirma que la xifra de residus malgastats durant les festes de l’any passat és impensable i que el posterior estat de la ciutat és lamentable. «Des de l’Ajuntament creiem que és una campanya molt sostenible i responsable amb el medi ambient i l’objectiu prioritari és evitar el llançament diari de milers de gots de plàstic pels carrers i espais públics de la ciutat, fet que provoca problemes de brutícia i deteriorament del paisatge urbà».

  Pascual reitera la importància d’aquesta campanya i el canvi mediambiental que necessita la ciutat. «Aquest got no serveix per generar un negoci sinó per generar una transformació cultural, amb unes festes més sostenibles». Així doncs, es distribuiran caixes de 300 gots a tots els establiments assidus a la campanya, que podran pagar íntegrament amb sol pagament o de manera fraccionada. El cost de cada vas serà d’1 euro per al públic i no serà retornable.

  Pascual afegeix que aquest got conviurà perfectament amb el barrilet i amb els altres gots que associacions com Barraques de Tarragona o La Imaginada ja fa anys que han implantat. «No es tracta de generar un monopoli».

  Paral·lelament, aquesta iniciativa va de bracet amb els diversos punts de reciclatge que es van implantar l’any passat per reduir deixalles, com el que es va instal·lar a la plaça de Jacint Verdaguer.

  Imatge del cartell promocional de la campanya i dels gots reutilitzables
  Imatge del cartell promocional de la campanya i dels gots reutilitzables

  FER UN COMENTARI