Tarragona paga cada any gairebé 3 milions d’euros per culpa de l’incivisme

  Més de 7.000 euros es gasten en reparar pilones, polsadors de semàfors de vianants, i càmeres de control de trànsit

  0
  616
  Wifi_Penedès_728x90

  El 90% dels ciutadans són cívics i actuen correctament. Així ho ha fet saber aquest matí, 23 de març, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. No obstant això, hi ha aproximadament com a molt un 10% d’incívics que espatllen la feina ben feta que fan els altres tarragonins.

  Pel que fa a la factura d’incivisme en espais públics és de 325.950 euros i més de 7.000 euros es gasten en reparar pilones, polsadors de semàfors de vianants, i càmeres de control de trànsit. Per tant, l’any passat l’Ajuntament de Tarragona es va gastar 1.612.256,64 euros en pal·liar els efectes del vandalisme.

  També s’ha destacat els 26.000 euros que destina cada any l’Ajuntament de Tarragona, en reposar els parcs infantils. D’aquests, 20.000 euros es destinen a arranjar els jocs malmesos per actes vandàlics. Un dels casos més preocupants va ser el nou parc infantil situat davant l’església de Bonavista, pocs dies després de la seva inauguració. Fet que va suposar una nova despesa de 6.7000 euros.

  Altres actes incívics
  El Parc de la Coma, situat al Camí de la Coma del barri de Bonavista, des de la seva inauguració està patint danys intencionats motivats per actes vandàlics per autors desconeguts. Aquest és un dels parcs on l’Ajuntament de Tarragona ha invertit més diners per pal·liar aquests actes.

  Tot i que l’activitat delinqüent ha disminuït amb la presència de la Guàrdia Urbana, segueixen havent-hi danys al arbres, danys a les barbacoes, foc al parc de jocs infantils, trencament de taques perimetrals, etcètera.

  Punts negres per abocament indegut
  Els contenidors cremats, malmesos, la neteja de pintades i grafits, les papereres trencades i robades, entre d’altres, causen una inversió d’un total de gairebé 1,3M d’euros. Les sancions de brossa fora de lloc han obtingut un total de 470 multes. Abans d’iniciar aquesta campanya, a la Part Alta es recollien prop de 2.000 kg diàriament residus fora de lloc. Ara, s’ha reduït a 200-300 kg.

  Amb tot, el batlle de Tarragona ha demanat conscienciació a tota la ciutadania per aplacar aquest 10% de persones que no cuiden els espais públics.

  FER UN COMENTARI