Tarragona impulsa un projecte per sumar els nouvinguts en programes de voluntariat

‘Vol.in’ treballa com a eina d’inclusió social perquè els immigrats s’impliquin amb els projectes locals

0
452
Pla mitjà de Cristina Rodríguez, d'El Far (esquerra); Laura de la Morena, de la Federació de Voluntariat Social; i Anna Admeller, de Cooperativa Icària (dreta), en roda de premsa de presentació de Vol.in. Imatge del 18 de desembre del 2018
Cosum Gencat MORAT (juny 2019) 728×90

Tarragona és l’escenari d’un programa de voluntariat dirigit a nouvinguts residents a la ciutat. Vol.in, impulsat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, neix amb la intenció d’implicar les persones immigrades amb les entitats i projectes locals a través del voluntariat. D’aquesta manera, s’aconsegueix, d’una banda, que comencin a formar part activa de la nova comunitat i, de l’altra, que les organitzacions obrin mirades. Laura de la Morena, de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Tarragona, ha explicat aquest dimarts que la iniciativa fa que el nouvingut, que sol rebre ajuda en la seva arribada, “deixi de ser part passiva” i comenci a “aportar”.

El programa contempla un pla de treball individualitzat, en què es tenen en compte els interessos del nouvingut perquè participi en activitats voluntàries amb persones grans, amb addiccions, en situació de pobresa, en joves en situació de risc o en un àmbit cultural o mediambiental, entre d’altres, segons les seves inquietuds.

Vol.in compta amb el suport d’entitats com la Fundació Obra Social la Caixa, la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració directa de les cooperatives Icària i El Far. L’Ajuntament de Tarragona i el Centre de Cooperació al Desenvolupament ‘URV Solidària’ també s’hi han sumat.

FER UN COMENTARI