Tarragona gaudirà del 7é art per descobrir la salut mental

La II Edició del Festival Psicurt donarà el tret de sortida del 4 al 8 d'octubre a l'Antiga Audiència

0
590

Arran de l’èxit contundent del Festival Psicurt de curtmetratges sobre la salut mental, que va arrancar l’any passat la Delegació de Tarragona de Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, aquest any se celebrarà la segona edició al llarg d’una setmana, del 2 al 8 d’octubre a l’Antiga Audiència.

Aquestes jornades cinematogràfiques incorporen novetats, com el desglossament de diverses categories  i la projecció i el tractament de la salut mental als centres educatius. La participació ha augmentat notablement, s’han presentat més de 40 curtmetratges en menys de 2 mesos.

L’objectiu del festival és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental. Es tractaran temes com la seva prevenció, promoció i intervenció a través de petites càpsules filmatogràfiques. Aquest projecte, amb finalitats culturals i socials, vol consolidar-se com l’únic festival de curtmetratges sobre salut mental i transformar-se en un referent de l’Estat Espanyol.

El patrocini de diferents entitats com la Diputació de Tarragona o l’empresa Repsol fan possible que el projecte tiri endavant. A més, l’Ajuntament de Tarragona hi contribueix amb la difusió plena de l’acte i cedeix l’espai públic de l’Àntiga Audiència.

El conseller de cultura, Josep Maria Prats, ha mostrat l’orgull de què hi hagi la proliferació d’actes culturals: “La passada edició em va deixar un regust dolç per la qualitat dels treballs i la intervenció de diferents estudiants. Perquè al darrere de cada curtmetratge hi ha un esforç i una gran feina d’equip”, a més afegeix, “aquestes jornades han de continuar perquè són una aventura d’èxit i consolida a Tarragona culturalment”.

 

 

FER UN COMENTARI