Tarragona estrena els primers carregadors per vehicles elèctrics en trama urbana

Seran un total de 7 estacions, la qual cosa es tradueix en 14 punts de càrrega

0
501
Imatge de la inauguració de les dues estacions de recàrrega de vehicles elèctrics a l'Anella Mediterrània, amb la presència de l'alcalde en funcions, José Luis Martín, i el president de l'AMT, José Acero. Foto: Alba Sancha

Tarragona fa un pas més cap al futur en l’àmbit de la mobilitat elèctrica. Es tractava d’una de les assignatures pendents de la ciutat que ja s’ha començat a treballar des de l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (ATM) i que ha culminat, en aquesta primera fase, amb la posada en marxa, aquest dimecres 8 d’agost, de les dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics que se situen a l’Anella Mediterrània. Aquesta primera fase, però, compta amb 5 estacions més que s’aniran engegant durant els pròxims dies: dues més a la Vall de l’Arrabassada, una a les Gavarres, una altra a la Tabacalera i una última a la plaça Imperial Tàrraco. En total, 7 estacions de recàrrega i 14 punts de càrrega a la trama urbana de Tarragona. De moment, l’ús dels carregadors serà gratuït, fins després de Santa Tecla, quan es posarà en marxa una app per a reservar els espais i s’implantarà la tarifa corresponent. Aquesta aposta ha suposat una inversió de 100.000 euros per a l’AMT.

“Des de l’AMT estem molt latents en el tema de la mobilitat elèctrica”, ha assegurat Acero. El president de l’empresa municipal i l’alcalde en funcions, José Luis Martín, han inaugurat, aquest dimecres 8 d’agost, les dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics de l’Anella Mediterrània. Aquesta presentació no només dóna el tret de sortida a aquests dos punts, sinó també a la resta que s’ubicaran a la trama urbana de la ciutat. Cadascuna de les estacions compta amb dos punts de càrrega. Per tant, durant els pròxims dies Tarragona comptarà amb un total de 14 punts distribuïts entre l’Anella Mediterrània, la Vall de l’Arrabassada, la plaça Imperial Tàrraco, la Tabacalera i les Gavarres.

Les noves instal·lacions es posen en marxa de forma gratuïta fins després de Santa Tecla amb l’objectiu “d’incentivar el seu ús”, com ha apuntat Acero. Després de la Festa Major tarragonina, es posarà en ús una App mòbil que permetrà reservar els espais de recàrrega, com també s’engegarà la tarifa. El president de l’AMT no ha pogut concretar quin serà el preu en aquests equipaments, tot i que ha assegurat que serà “l’habitual dels carregadors elèctrics”, però “no és un preu alt”, ja que “no es tracta de recaptar diners; es tracta de facilitar la mobilitat elèctrica”. L’App, a més, no es limitarà només al territori tarragoní, sinó que és una aplicació que “servirà per aparcar a tota Europa”, com ha detallat Acero. Respecte al funcionament, el president de l’AMT ha explicat que el temps durant el qual els vehicles podran estar aparcats a la plaça de recàrrega serà limitat al temps que trigui la càrrega del vehicle.

Segona fase: 14 punts de càrrega més als aparcaments municipals

Aquests nous equipaments configuren una primera fase en la tasca de la mobilitat elèctrica que tindrà continuïtat a finals d’aquest any o principis del següent 2019. En una segona fase, segons ha explicat Acero, el pròxim pas serà instal·lar una estació de recàrrega en cadascun dels aparcaments municipals, excepte al Saavedra, on ja n’hi ha un. Per tant, tenint en compte que són 7 aparcaments municipals, hi haurà 14 punts de càrrega més.

Campanya público-privada

La mobilitat elèctrica és un fenomen que a altres països “està molt avançat”, com ha explicat Acero. No era el cas de Tarragona, motiu pel qual el president de l’AMT considera necessari el treball en aquest àmbit. Per aquest motiu, i de cara al setembre, “avançaran els treballs de la plataforma LIVE, a la qual l’Ajuntament de Tarragona està suscrit”, segons ha anunciat Acero, i aquest pla de mobilitat es passarà pel ple municipal. Igualment, el president de l’AMT planteja una campanya público-privada per treballar conjuntament amb aquells establiments privats que ja tenen carregadors elèctrics i, així, donar a conèixer totes les estacions de la ciutat i incentivar la mobilitat elèctrica.

FER UN COMENTARI