Tarragona celebra el XXVIII Festival de Danses Tradicionals a la Plaça de la Font

L’Esbart Dansaire de Tarragona organitza aquest festival que compta amb grups de diferents poblacions de l’Estat

0
364

Com és habitual cada any, la ciutat de Tarragona rebrà dins el Festival de Danses tradicionals la visita de dues agrupacions de dansa i música que ens aproparan una forma d’entendre la tradició. Una comunitat de l’Estat Espanyol com és Aragó i una altra també de Catalunya. Es tracten de l’Agrupación Folklórica Santa Cecilia (Osca, Aragó) i Ballets de Catalunya que seran acompanyades per L’Esbart Dansaire de Tarragona, l’entitat amfitriona i que fa aquest festival amb l’objectiu de difondre les danses i les músiques tradicionals com a instrument d’un millor coneixement de les diferents cultures.
Enguany arribem a les 28 edicions i han passat per la nostra ciutat agrupacions de totes les autonomies de l’estat així com grups de França, Andorra, Sèrbia, Ucraïna, Turquia i Àustria.
Feia anys que no ens visitava un grup Aragonès i esperem que les danses i els cants, tan propers als nostres, siguin vistosos per al públic. També és la primera vegada que ens visita el grup Ballets de Catalunya, digne representant de les danses del nostre país en el seu estat més pur. Tots tres grups estaran acompanyats per música en viu pels grups Faktoria Folk en el cas del tarragonins, la rondalla i cantants de l’Agrupación Folklórica Santa Cecilia i pel grup De Soca Rel en el cas del grup Barceloní.

Aquests són els grups participants en aquesta edició

– AGRUPACIÓN FOLKLÓRICA SANTA CECILIA (Osca, ARAGÓ)

Va néixer el 1953, destacant entre els seus fundadors grans personalitats del món de la jota de l’època, i des de la seva fundació, el principal objectiu i estímul de l’Agrupació ha estat la defensa del folklore aragonès, sobretot pel que fa a músiques, cants, balls i indumentària es refereix.

Més de mig segle de treball constant, que ha portat al grup per innombrables escenaris de la seva província, de la seva comunitat autònoma i de la resta de la geografia espanyola. Sense oblidar-nos de les participacions més enllà de les nostres fronteres, en països europeus com França, Alemanya, Rússia, Polònia i Irlanda, en altres del continent asiàtic, com Turquia o Xipre, i també en el continent americà

– BALLETS DE CATALUNYA (Barcelona)

La institució cultural Ballets de Catalunya va ser fundada l’any 1953 dedicant-se a la recuperació, difusió i ensenyament de les danses tradicionals de les terres de parla catalana amb la major fidelitat possible i amb la idea de presentar-les remarcant-ne el caràcter estètic propi, i defugint les sofisticacions i tergiversacions escèniques, per fer perviure en les noves generacions una part del llegat del nostre patrimoni cultural.

Però no penseu pas que, per aquesta raó, la mostra de les danses hagi de resultar monòtona i repetitiva. L’enorme varietat de les nostres contrades dóna com a resultat unes danses ben diferenciades, tant pel ritme com per les seves característiques.

El vestuari és el propi de cada contrada, essent el resultat d’una rigorosa tasca de recerca i confecció, que sens dubte afegeix riquesa i varietat a les presentacions.

L’acompanyament de la música en viu oferta per De Soca Rel, aporta la naturalitat inherent a la dansa popular.

Actes programats del Festival

Entre altres actes, els grups faran el següent programa

A les 19,30 hores:

Recepció dels grups a l’Ajuntament de la ciutat per part de les autoritats municipals.

A les 20,00 hores:

XXVII Festival de danses tradicionals amb la participació dels tres grups i l’acompanyament en el cas tarragoní del grup de música tradicional Faktoria Folk.

FER UN COMENTARI