Tàrraco Viva dona el tret de sortida amb un espectacle sobre els Jocs de Nemea

Centenars de persones s'han apropat a l'amfiteatre per acompanyar el festival en el primer dels seus més de 400 actes

0
1124

L’amfiteatre romà de Tarragona ha acollit aquest diumenge 13 de maig al migdia la inauguració de la 20a edició de Tàrraco Viva, el festival de recreació i divulgació històrica al voltant del món romà a la ciutat de Tarragona. El primer dels més de 400 actes programats, els Jocs de Nemea, ha servit perquè un dels esdeveniments culturals més importants de la ciutat s’emmarqués també en la programació cultural dels Jocs Mediterranis del proper 22 de juny.

Magí Seritjol, director del festival, ha explicat que es tracta d’un festival “plenament integrat en la programació cultural de la ciutat” i a més considera que “som un referent europeu per viure com vivim la història”. El festival s’allargarà fins al 27 de maig i tractarà la relació de l’esport amb la cultura al mediterrani clàssic.

Els Jocs de Nemea

Els Jocs de Nemea, una de les principals novetats de la Tàrraco Viva 2018, és una de les grans competicions esportives de la Grècia clàssica que es continuà celebrant en plena època romana. Els Jocs Nemeus eren bianuals i se celebraven el mes de juliol. Encara que són els més desconeguts, se sap que es feien al santuari de Zeus-Meneu, molt a prop d’Argos i reunien tota una sèrie de competicions, fins i tot femenines a partir del segle I aC. Incloïen proves atlètiques (pentatló, pancraci, pugilat i lluita), hípiques i musicals i els vencedors eren coronats amb branques d’api verd.

Més activitats

La jornada continuarà a la tarda amb el debat “Diàlegs amb la història: Esport i cultura al Mediterrani clàssic” que comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, Jesús Carruesco, Joan Gomez Pallares i Diana Gorostedi, membres de l’ICAC. La trobada serà a les 18h a l’auditori de l’Antiga Audiència i estarà moderada pel director de Tarraco Viva, Magí Seritjol. Pots consultar tots els actes al web del festival.

FER UN COMENTARI