Tallers a les escoles i Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà per prevenir els residus a Torredembarra

0
86
DiverNadal Cunit 2018 728×90

En el marc de la Setmana de Prevenció de Residus que va tenir lloc del 19 al 25 de novembre, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra va impulsar a través de l’Associació Mediambiental la Sínia la realització de tallers de prevenció de residus a les escoles i, com a acte central, el I Mercat d’Intercanvi i de Segona Mà. En el cas del mercat, també es va comptar amb la col·laboració de les entitats GETE- Ecologistes en acció i GEPEC – EdC. La valoració ha estat positiva. Pel que fa als tallers de residus, s’han implicat prop de tres-cents alumnes i pel que fa al mercadet, es va comptar amb trenta-tres parades, la major part de productes de segona mà. Els participants van expressar el desig de poder repetir l’esdeveniment, establint alguns tipus de periodicitat i plantejant estudiar quina època de l’any i quin emplaçament seria més adient.

Segons dades de l’organització, en el decurs del mercadet es van produir més de 250 vendes i prop de 30 intercanvis. El mercat també va incloure tot un seguit d’activitats complementàries com passi de documentals, taller de bicicletes i xerrada de la Xarxa-eco sobre moneda social.

Els tallers de prevenció de residus han estat el d’embolcalls amb l’objectiu de continuar reduint la presència de l’alumini i augmentar la de les carmanyoles, i el de promoció de l’ús de les cantimplores per evitar l’ús de les ampolles de plàstic d’un sol ús. S’ha previst que aquests tallers es duguin a terme a l’Institut Ramon de la Torre la setmana vinent.

FER UN COMENTARI