Sitges, un any més compromesa amb la mobilitat sostenible i segura

El municipi s’adhereix un any més a la campanya promoguda per la Generalitat que se celebrarà arreu del territori del 16 al 22 de setembre amb el suport dels ajuntaments catalans

0
245
DiverNadal Cunit 2018 728×90

Sota el lema europeu ‘Mobilitza’t per un aire més net!’ la iniciativa vol promoure hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. La Setmana té també l’objectiu de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

En relació amb l’ús del vehicle, l’Ajuntament vol promoure l’ús del transport públic i fomentar així la protecció de la qualitat de l’aire, reduir la possibilitat de patir accidents de trànsit, baixar l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i estimular el consum racional dels recursos energètics. A més de la contaminació atmosfèrica i la congestió, el transport motoritzat pot tenir un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular, i propicia el sedentarisme i la inactivitat física.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sitges treballa amb la implantació al municipi de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

FER UN COMENTARI