Sitges dedica una marató de lectura a Pompeu Fabra

La Biblioteca Santiago Rusiñol acollirà la marató de lectura dedicada a Pompeu Fabra el dissabte, 6 d’octubre, d’11 a 14 hores.

0
207

L’Any Pompeu Fabra a Sitges organitza dissabte, 6 d’octubre, una Marató de lectura dedicada a Pompeu Fabra amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. Durant 3 hores, d’onze del matí a dues del migdia la Biblioteca Santiago Rusiñol acollirà la iniciativa. Les persones que ho desitgin podran participar-hi llegint fragments d’obres de Pompeu Fabra i també de llibres sobre la seva figura.

Els lectors es rellevaran per llegir cadascun un petit fragment de les obres més conegudes de Fabra com el ‘Diccionari de la llengua catalana’, la ‘Gramàtica catalana’, les ‘Converses filològiques’, i també, es llegiran altres llibres sobre el lingüista i gramàtic català més il·lustre: ‘Pompeu Fabra 10 aspectes de l’home i l’obra’ i ‘Homenots’.

Per participar-hi com a lector voluntari llegint un fragment de l’obra, cal posar-se en contacte amb la biblioteca o presencialment o per mitjà del correu b.sitges.sr@diba.cat. Si es vol assistir a l’acte com a públic, no cal reservar lloc ja que l’entrada és gratuïta.

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, juntament amb L’Eco de Sitges,  el Grup d’Estudis Sitgetans i amb la col·laboració del Casino Prado i la Societat Recreativa El Retiro, han organitzat un cicle d’activitats per divulgar la figura i l’obra de Pompeu Fabra, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i també els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. A través d’aquesta programació, Sitges se suma a la commemoració de l’Any Pompeu Fabra que se celebra arreu de Catalunya.

FER UN COMENTARI