S’inicia, per segon any consecutiu, el Camp de Treball dels Muntanyans

0
321

L’Alcalde, Eduard Rovira, i el regidor de Joventut i Esport, Raúl García, van donar la benvinguda ahir als 26 joves que del 2 al 15 de juliol participen en el segon Camp de Treball de la Zona EIN dels Muntanyans. Els participants, d’entre 13 i 17 anys, provenen d’arreu del territori català, i durant l’estada al Camp de Treball s’allotgen a l’escola L’Antina. El Camp l’ha organitzat la Direcció General de Joventut, i està dirigit per l’entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció amb el suport de les Regidories de Joventut i Sostenibilitat.

Els joves, que compaginen els treballs ambientals amb activitats lúdiques, realitzen tasques de neteja i col·laboren amb els operaris de la brigada ambiental en tasques de manteniment, consistents en canviar els plafons informatius i arranjar les fustes i cordes que serveixen de delimitació de la zona de nidificació del corriol camanegre, una au que compta amb especial protecció a la zona i que enguany ha nidificat també a les dunes experimentals de la Platja de la Paella, àrea que també es senyalitzarà aprofitant el Camp de Treball. Complementàriament, es durà a terme una campanya de comptatge de burilles i repartiment de cendrers de platja.

Com a novetat, aquest any s’han programat dues trobades entre els camps de treball de Torredembarra i el d’Altafulla, dirigit per l’Associació Mediambiental La Sínia. La primera, el proper 6 de juliol, consistirà en una jornada d’extracció d’espècies vegetals invasores a la Zona EIN dels Muntanyans, mentre que a la segona, el dia 9, els joves participaran en una jornada de manteniment del parc de papallones del Pou de la Torre, on un any més duran a terme el Big Jump, acció reivindicativa que pretén posar de manifest la importància de la conservació dels rius.

FER UN COMENTARI