S’incorporen quatre camins de la comarca a la proposta del Pla zonal de la xarxa local de carreteres

El Pla contempla la millora del Camí de la Cogullada a Canyelles, el Camí d'Olivella a La Plana Novella, i la Carretera de Castelldefels a Sitges i Olivella. D’altra banda, el camí de les Tortes - Mas Trader de Cubelles es convertirà en carretera

0
209
Imatge de la reunió. Foto: CC Garraf.

Quatre camins de la comarca del Garraf s’han incorporat a la proposta del Pla zonal de carreteres locals de la demarcació de Barcelona, després de diverses fases de consultes i reunions.

Així ho van comunicar representants de la Diputació de Barcelona (ens redactor del pla) en una reunió celebrada dimarts passat, amb la participació de representants del Consell Comarcal del Garraf i dels municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles i Sitges, que han quedat inclosos a la proposta definitiva.

El Pla contempla la millora del Camí de la Cogullada a Canyelles, el Camí d’Olivella a la Plana Novella i la Carretera de Castelldefels als municipis de Sitges i Olivella. En aquests tres casos, i un cop analitzades les propostes, el Pla proposa mantenir-los com a camins i fer actuacions de seguretat viària.

D’altra banda, el Camí de les Tortes i la carretera de Mas Trader s’unificaran i es convertiran en carretera local, per a connectar el nucli de Cubelles amb les urbanitzacions, fins a Costa Cunit.

Aquestes actuacions s’executaran durant els propers anys, tenint en compte el seu emplaçament en entorns urbans o en espais naturals. L’objectiu del Pla és la millora de la seguretat viària i suposarà una inversió a la comarca d’entre 2,5 i 3 MEUR. La Diputació serà titular dels camins que passin a ser carretera i en els altres casos se n’encarregarà del manteniment, en conveni amb els ajuntaments.

FER UN COMENTARI