Un showcooking maridarà els millors sabors a la Fira de l’Oli DOP Siurana

Els propers divendres i dissabte, 17 i 18 de novembre, la 'festa de l'oli nou' es podrà gaudir a la plaça Llibertat de Reus

0
400
FarmaciaBanyeres_728x90

Comença el compte enrere; només falten tres dies perquè comenci la 21a edició de la tradicional Fira de l’Oli DOP Siurana que té lloc els dies 17 i 18 de novembre, a la plaça Llibertat de Reus, per celebrar l’arribada de l’oli nou. Com a novetat, enguany, el showcooking ‘Textures i cuina de l’oli d’oliva’ aterra a l’esdeveniment de la mà del xef, professor de cuina i divulgador gastronòmic Pep Nogué, el dissabte, a les 18:30h. Aquesta activitat serà una prova del fet que “la cultura i la gastronomia van molt lligades”, com ha apuntat Ferran Huguet, el director de la Unió Corporació Alimentària, entitat que patrocina aquesta demostració, i  vicepresident del consell regulador de la DOP Siurana. Tot i això, Huguet ha explicat que l’objectiu principal és demostrar “totes les aplicacions que té l’oli, com es pot aprofitar i optimitzar”, com també exposar que l’oli verge extra té moltes possibilitats a l’hora de cuinar, més enllà d’amanir.

“En aquesta edició participen 18 dels productors més importants de la DOP Siurana”, ha assegurat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, amb un vessant lúdic i festiu. L’esdeveniment està dirigit a tots tipus de públics, fins i tot el familiar, amb activitats tan diverses com una jornada tècnica sobre l’oli d’oliva, organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya; un berenar amb pa i xocolata, el divendres de 17 a 19 h; un esmorzar de degustació, per celebrar la festa de l’oli nou; així com activitats de difusió de la cultura de l’oli, l’Espai ‘Glopets d’Oli’. A més, el Gremi de forners de Reus i Baix Camp compta amb un estand propi, en el que es podrà trobar el pa de Mestral i la coca de sucre.

Així mateix, Caelles ha destacat que es continuarà premiant als compradors d’oli de la Fira, als quals s’obsequiarà amb butlletes “rasca-rasca”, amb premis segurs, per la compra de 5 litres d’oli DOP Siurana. Entre els obsequis, els assistents podran trobar ampolletes d’oli, pans i coques, ampolles de vermut, entrades per visitar el Gaudí Centre i l’Institut Pere Mata, experiències oleoturístiques a molins d’oli de Siurana, àpats en restaurants de Reus i hores gratuïtes als aparcaments municipals de Reus, ha comentat la regidora.

Millora en la producció

“Tot i que es preveu que la producció d’oli enguany sigui molt limitada, en el cas de l’oli de Siurana no serà tan limitada”, ha assegurat el vicepresident de la DOP Siurana. Huguet ha destacat com a raó principal que una part del cultiu de la DOP Siurana està en regadiu, per tant, en aquest cas la sequera no incideix directament. “Creiem que enguany tindrem més producció de la que vam tenir en la temporada passada”, ha sentenciat.

Huguet ha parlat també de la importància d’instruir als restaurants del territori en el consum de l’oli DOP Siurana. Els restauradors juguen “un paper bàsic”, ha dit el vicepresident, com a “prescriptors d’aquest producte”. Per això, Huguet ha remarcat l’interès a treballar més en aquest sector.

Oferta en hotels, comerç i mercats

Per quart any consecutiu, sis hotels de Reus realitzen una oferta especial de cap de setmana a la ciutat, amb un paquet especial que inclou un 30% de descompte sobre el preu de tarifa, una botella d’oli nou DOP Siurana, un tiquet per l’esmorzar degustació de l’oli nou, i un tiquet cultural, que adjunta també l’entrada al Gaudí Centre Reus, al “pavelló dels distingits” de l’Institut Pere Mata i als Museus de Reus. Els hotels participants són Brea’s, NH Ciutat de Reus, Gaudí, Centre Reus, Reus Park i Ollé.

Finalment, els Mercats Central i del Carrilet de Reus obsequiaran als seus clients amb butlletes pel sorteig de diferents premis d’oli Siurana, que es realitzarà el dissabte 18 de novembre, a les 17.30 h, a la Fira d’Oli Siurana, on s’extrauran les butlletes guanyadores.

FER UN COMENTARI