Segur de Calafell celebra Sant Miquel el proper cap de setmana

Com a novetat hi haurà una fira de vins i formatges i se li donarà bateig a la plaça Lola Boronat, la veïna més antiga de Segur

0
330
Imatge de Lola Boronat, la veïna més antiga de Segur de Calafell. (Cedida)

Segur de Calafell celebrarà la festa patronal de Sant Miquel el proper cap de setmana, amb diversos actes programats per dissabte i diumenge. Els actes de Sant Miquel completen els que ja van celebrar-se el passat mes d’agost i culminen la programació de festes majors al municipi d’aquest estiu.

Una fira de vins i formatges és la novetat del programa. Aquest nou certamen vol promocionar els productes d’alimentació de qualitat i de proximitat. L’atracció principal seran els diferents expositors de vi de la Denominació d’Origen Penedès, de formatges i d’alimentació. Els assistents podran gaudir també d’un espai food truck (furgoteca) amb zona de pícnic i diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica.

Però un dels actes més emotius serà segurament el bateig de la plaça Lola Boronat. L’Ajuntament va aprovar fa uns mesos dedicar la placeta situada davant l’estació de tren a Dolors Boronat Guivernau, coneguda popularment com la Lola, i dissabte, a les 11 del matí, se’n descobrirà la placa.

Lola Boronat és la veïna més antiga de Segur de Calafell. Va nàixer el 28 de juliol de 1926. Quan tenia cinc anys va anar a viure amb els seus oncles a la Masia de la Casa Nova de Segur, de la qual la família eren masovers des de feia 200 anys. Tota la resta de la seva vida, Boronat ha viscut a Segur, tot sent testimonis dels canvis vertiginosos experimentats per aquest nucli, des del seu inici com una gran finca amb dues masies de masovers al creixement urbanístic iniciat el 1946, el boom turistic dels 60 i el desenvolupament posterior.

Quan la pressió urbanística va fer impossible viure del conreu de la finca original, la Lola Boronat va dedicar-se a la venda de butà i a cuidar els xalets dels estrangers. Va esdevenir una font d’informació de tot el que passava a Segur, ja que coneixia la zona com ningú.

FER UN COMENTARI