Sant Pere de Ribes rep 39 propostes per als Pressupostos Participatius

El període de votació de les propostes acceptades serà del 16 al 28 d’octubre

0
258
Imatge d'exposició de projectes de Pressupostos Participatius de l'any passat. Foto: Aj. St. Pere de Ribes.

Un total de 39 propostes s’han presentat a la convocatòria d’enguany dels Pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, després que el passat 15 de setembre finalitzés el període per fer-ho. La majoria són projectes d’entitats culturals, esportives, de la comunitat educativa i d’associacions veïnals o urbanitzacions, entre d’altres. De totes elles, 9 estaran integrades a la categoria destinada a promoure projectes socials, culturals o solidaris (dotada amb 15.000 euros) i la resta són considerades inversions, de les quals es podran fer aquelles que siguin més votades fins a exhaurir els imports destinats (que en el cas de les inversions serà el 20% del pressupost d’inversions de l’any vinent). Per ara la participació en els pressupostos participatius d’enguany està sent més alta que en l’edició anterior (que va registrar 15 propostes presentades). Aquest augment es valora molt positivament des del govern local i s’anima a la ciutadania a seguir implicant-se i a votar.

En aquests moments la comissió tècnica de seguiment està validant les iniciatives presentades per tal de comprovar que acompleixen amb els criteris de legalitat, de competències, econòmics, de viabilitat tècnica, de sostenibilitat i de no exclusió social, segons es recull a les normes reguladores. Posteriorment, el dia 6 d’octubre es publicarà el llistat provisional de propostes acceptades i no acceptades, amb el seus corresponents informes, i s’obrirà un període d’esmenes fins al 14 d’octubre perquè les no acceptades puguin corregir-se, si s’escau, amb l’assessorament dels serveis tècnics.

El calendari també preveu la realització de dues sessions de presentació de projectes els dies 10 i 15 d’octubre a les 19h (al centre cultural El Local de Ribes i a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes, respectivament) perquè les persones promotores de les propostes puguin donar-les a conèixer en púbic si així ho manifesten (caldrà enviar un correu electrònic a alcaldia@santperederibes.cat).

Finalment, el període de votació es durà a terme del 16 al 28 d’octubre.

FER UN COMENTARI