Sant Pere de Ribes inaugura la primera caldera de biomassa

Aquesta nova font d'energia més sostenible permetrà un estalvi econòmic de 20.000 euros a l'any

0
486

Aquest migdia l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, la Sra. Abigail Garrido, acompanyada del diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient, el Sr. Valentí Junyent, ha presentat la primera caldera de biomassa.

L’acte que ha començat amb una exposició informativa sobre el que realment és aquest nou dispositiu, ha continuat amb la posterior visita a la nova font d’energia que abastirà el complex esportiu Espai Blau d’ aigua calenta i calefacció, tal i com ho feia l’antiga de gas natural.

La nova caldera de biomassa funciona a partir de l’estella forestal i segons ha comentat el diputat Valentí Junyent, permetrà a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes un estalvi de 20.000 euros anuals i una notòria reducció de les emissions de Co2. Així doncs, afegia que el terme municipal de Sant Pere de Ribes s’ha convertit en un clar exemple del que significa apostar per la cultura del Medi Ambient i la Sostenibilitat.

Abans de cloure l’acte, l’alcaldessa Abigail Garrido ha volgut agrair la involucració de la Diputació per la subvenció rebuda i per l’ajuda en la redacció del projecte. També, aprofitava per destacar el gran equip de treball que s’ha creat entre tothom qui ha fet possible que  aquesta nova font d’energia renovable, sostenible i menys contaminant estigui en funcionament, i anunciava l’acceptació dels Fons Feder (Fons Europeu del Desenvolupament Regional) per obrir un centre de producció de biomassa que s’ubicarà al polígon industrial de Vilanoveta.

Entre d’altres accions que es duran a terme, l’alcaldessa ha destacat la realització d’ un canvi massiu en l’enllumenat elèctric púbic, la renovació de la flota de vehicles municipals per d’altres de més sostenibles i l’establiment de punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

A l’acte també hi eren presents la presidenta de NODE Garraf i alcaldessa de Canyelles, la Sra. Rosa Huget, l’associació de propietaris forestals, membres de l’ADF i altres empreses.

FER UN COMENTARI