Sant Pere de Ribes commemora l’Any Fabra

La primera activitat serà la conferència “El ciutadà Pompeu Fabra” que oferirà l’actual president de la Generalitat Quim Torra aquest dijous al Parroquial

0
542

Per commemorar el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana, el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, a través del CNL de l’Alt Penedès i del Garraf, organitza diferents actes durant aquest 2018. Per començar, aquest dijous 31 de maig, l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra (historiador, escriptor i editor) oferirà la conferència “El ciutadà Pompeu Fabra” que tindrà lloc al teatre del Centre Parroquial a les 19h.

Al novembre es realitzaran dues activitats més, tant a Ribes com a les Roquetes, i serviran per presentar els cursos de català per a adults i del Voluntariat per la Llengua. A Ribes se celebrarà el 14 de novembre a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes i acollirà la presentació de la novel·la gràfica “Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua” i la xerrada “Dibuixant Pompeu Fabra”, a càrrec d’Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions. I el 29 de novembre, a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes tindrà lloc la representació de l’espectacle de titelles per a tots els públics Mestre Fabra, caçador de paraules, de Clara Soler.

Les conferències estan organitzades per la Direcció General de Política Lingüística amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística, el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, l’Ajuntament  de Sant Pere de Ribes, El Xulius, el Centre Parroquial i les biblioteques municipals Manuel de Pedrolo i Josep Pla .

Durant l’Any Fabra es faran arreu de Catalunya diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions. La celebració fa especial incidència en la seva aportació a la llengua, i també posa en valor el gran arrelament social de la seva figura i obra.

FER UN COMENTARI