Sant Andreu engega una campanya adreçada als propietaris de gossos per mantenir net l’espai públic

S’han enviat cartes als 2.947 propietaris censats del districte i es repartiran ampolles per netejar els orins als centres cívics

0
1001
Carmen Andrés, regidora del Districte de Sant Andreu, explica la nova campanya dirigida als propietaris de gossos per aconseguir una via pública neta

El Districte de Sant Andreu ha engegat una companya sota el lema ‘Estima la ciutat com estimes el teu gos’ per aquest estiu adreçada als propietaris d’animals amb l’objectiu d’aconseguir unes vies públiques netes, sense orins ni excrements. En el marc de la campanya, la regidora del districte de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha enviat una carta als 2.947 propietaris d’animals de companyia censats al districte informant-los del pla i recordant-los les multes de fins a 750 euros que preveu l’Ordenança sobre la protecció, tinença i venda d’animals. També es distribuiran ampolles d’aigua a tots els equipaments municipals dels set barris del districte que els propietaris podran fer servir per netejar els orins dels seus gossos. La campanya inclou a més a més fulletons i cartells.

Les ampolles es distribuiran, d’una banda, a tots els centres cívics oberts durant l’agost (Bon Pastor, Baró de Viver, Navas, La Sagrera i Trinitat Vella) i, de l’altra, als casals de barri de Congrés-Indians i Can Portabella. Es tracta d’una ampolla plegable i amb un mosquetó per facilitar-ne el transport i la idea es que es porti sempre que es treu a passejar l’animal domèstic.

El districte de Sant Andreu és el primer en impulsar aquesta campanya arrel de les queixes reiterades del veïnat als consells de barri. Segons Andrés, és una “mesura preventiva” de cara a aquest estiu. Al setembre se n’avaluaran els resultats i es considerarà l’aplicació de multes amb la Guàrdia Urbana. El fet de no vigilar que l’animal de companyia no embruti la via pública està contemplat també a l’Ordenança municipal de Medi Ambient com a infracció lleu.

Fins ara, però, encara no s’ha posat cap multa per no vigilar que els animals embrutin la via pública, però sí que s’han aplicat fins a 25 sancions per altres incompliments, com portar el gos deslligat.

El districte de Sant Andreu compta amb diverses zones d’usos compartits per a gossos, espais on es pot passejar el gos sense lligar en un determinat horari: els Jardins al voltant de Casa de l’Aigüa i Parc de la Trinitat, els voltants de l’església de Sant Andreu, la plaça Islàndia, la plaça General Moragues, el Parc Pegaso, el Canòdrom, la Llosa de Baró de Viver, el passatge Passoltega i la Plaça Robert Gherard.

També està prevista la construcció de l’Àrea d’Esbarjo per a Gossos del districte de Sant Andreu a la part superior del carrer Ciutat d’Asunción i la nova obertura del carrer Tucumán.

“El que volem és tenir els carres nets, que puguem passejar tots i totes perquè són de tots i de totes, dels que no tenen gossos també i els que tenen gossos han de fer el mateix que tenen a casa” ha conclòs Andrés.

FER UN COMENTARI