Salou se suma als actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La gran novetat es la recollida i posterior tractament de dades relacionades amb la mobilitat segura i sostenible

0
328

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya, i també a Salou, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema europeu ‘Mobilitza’t per un aire més net’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Des de les regidories de Medi Ambient i Salut, i de Policia Local i Mobilitat, de l’Ajuntament de Salou han dissenyat un conjunt d’activitats amb entitats, associacions i les escoles del municipi que van començar aquest passat dissabte amb una pedalada per l’Avd. Pere Molas i Avd. Joan Fuster; seguit de la caminada pel Cap Salou que va tenir lloc el diumenge.

Més enllà dels actes del cap de setmana, el dimarts 26 diverses persones participaran en la cursa del transport consistent en sortir des de l’Ajuntament de Salou a les 09.00 h del matí en direcció a l’Ajuntament de Tarragona amb diferents formes de transport (transport públic, vehicle privat convencional i vehicle privat elèctric o híbrid) a efectes d’analitzar el cost econòmic i el temps de durada dels desplaçaments i poder fer una comparativa dels inconvenients i avantatges de cada modalitat.

Com a novetat, aquest any, la Policia Local ha destinat dos agents cívics que s’encarregaran de dur a terme diverses enquestes en matèria de mobilitat tant a nivell escolar com a nivell d’oci i treball. Aquests treballs de camp, serviran per recollir dades relacionades amb els desplaçaments que realitzen els escolars i les persones en general, així com observacions referents a la mobilitat segura i sostenible, es podran veure els canvis modals de la població, etc. La finalitat és la de disposar de dades reals per poder tractar-les i analitzar-les per aportar solucions a possibles problemàtiques dels salouencs quant a mobilitat es refereix.

Per últim, fins al 26 de setembre s’insta a la participació en el concurs fotogràfic “ClicMob!”, que consisteix en la publicació de fotografies sobre el transport i la mobilitat sostenible a la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2017. Les fotografies que, a més, incloguin l’etiqueta georeferenciada #mobilitat2017_ATMtarragona participaran en el premi que s’ofereix per a l’àmbit territorial de Tarragona. Les bases i el detall dels premis del concurs es pot consultar al web de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

FER UN COMENTARI