S’acorda facilitar l’entrada al món laboral a 50 persones en risc d’exclusió durant els propers dos anys

Aquesta iniciativa promoguda per l'Ajuntament de la Bisbal, la Fundació Santa Teresa i la FEGP té com a objectiu reduir l'atur estructural de persones amb dificultats físiques, mentals, socials o intel·lectuals

0
250
Imatge durant la presentació del programa ‘Integra’ls’. (Lluís Tamayo)
Les grans empreses industrials i logístiques dels polígons de la Bisbal del Penedès podrien incorporar durant els propers dos anys 50 persones de la comarca en risc d’exclusió social. És l’objectiu que s’ha marcat el projecte ‘Integra’ls’, impulsat per l’Ajuntament de la Bisbal, la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP) i la Fundació Santa Teresa. La iniciativa insta l’empresariat a incorporar persones amb dificultats físiques, intel·lectuals, mentals o socials per tal de reduir l’atur estructural que fa anys que arrossega el Baix Penedès. La previsió és definir llocs de treball “a mida” dels empresaris i dels futurs empleats, amb una formació prèvia que s’ajustarà a les necessitats de les dues parts.
Els impulsors han presentat el projecte a l’empresariat dels dos polígons de la Bisbal –Les Planes i les Planes Baixes- amb la voluntat de començar a definir els futurs cursos i contractes a partir del 2019. L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, ha destacat que la iniciativa va sorgir de la primera edició de la Setmana per a l’Ocupació que es va celebrar al municipi el mes de març, assegurant que ara la intenció és “passar de les paraules als fets”.

Agnès Ferré ha lamentat l’elevat nivell d’atur que acumula la comarca –vora el 17%- i ha senyalat especialment el gruix de persones que fa més de dos anys que estan sense feina, bé sigui per motius formatius, psico-físics o socials. “Per aquest motiu, volem parlar amb les empreses i fer un projecte a mida, en funció de les necessitats dels empresaris i de la gent”, ha apuntat.

‘Integra’ls’ arrenca aquest desembre a la zona de la Bisbal a mode de prova pilot adreçada a les vuit empreses que hi ha als polígons del municipi, i de moment compta amb la confirmació del centre logístic del Corte Inglés. La FEGP preveu que s’hi sumin totes les companyies de la zona.

FER UN COMENTARI