Ros menysprea els procediments legals en la licitació de la gespa del Camp d’Esports

Comú de Lleida assegura que Ros menysprea els procediments legals i la igualtat d’oportunitats de totes les empreses en la licitació de la gespa del Camp d’Esports

0
504
FarmaciaBanyeres_728x90

L’obra de la gespa del Camp d’Esports va començar sense projecte i la Paeria va copiar el pressupost de l’empresa que va guanyar l’adjudicació. Així ho certifica el Comú de Lleida , que lamenta aquesta manera de procedir per part del govern d’Àngel Ros, amb irregularitats que sortiran molt cares a la ciutat. Ros, que ha portat gran part d’aquest tema de forma personal, evidencia un menyspreu als procediments legals i a l’obligatorietat de permetre, en un licitació pública, la igualtat d’oportunitat a totes les empreses.  I, divendres, vol implicar al propi ple municipal per avalar una addenda econòmica per pagar una licitació plena d’irregularitats.

Des de l’agrupació es aconseguir que la ciutadania obtingui explicacions a moltes irregularitats. Com, per exemple, que el pressupost que conté el projecte executiu que elabora l’Ajuntament de Lleida es realitza en base al d’una de les empreses licitadores (concretament, la guanyadora: Royal Verd), arribant a copiar íntegrament la majoria dels conceptes, fins i tot, el nom dels materials específics que utilitzarà aquesta empresa.

Segons el Comú, pretendre fer creure que a partir del coneixement del que diu la llei “L’Ajuntament va obligar el Lleida Esportiu a parar el procés i tornar a iniciar-lo amb les noves normes” és fer ficció i fugir d’estudi per no donar les explicacions que la ciutadania requereix. El Comú fa setmanes que supervisa aquest expedient i enlloc han vist que es paralitzés el procés de licitació.

El Comú va ser l’únic grup municipal que va votar en contra d’aquest conveni al ple del passat mes de juliol, argumentant que la fórmula escollida evidenciava “el desori en la gestió d’aquest equip de govern i que, a més, no permet que una licitació d’uns 1,5 milions d’euros (comptant també els camps de futbol de barri) sigui pública”. Una inversió d’aquesta magnitud, han defensat i defensen, ha d’estar definida al pressupost via inversions.

El Comú sempre s’ha oposat a aquesta forma d’externalitzar una licitació, que hauria d’haver fet l’ajuntament en tant que són en una instal·lació municipal i es fan amb diners públics.

Un cop més, es demanava que es respectessin els principis bàsics de qualsevol licitació de caràcter públic: publicitat, concurrència, transparència, no discriminació i igualtat de tracte. Uns fonaments de licitació pública que, una vegada més, l’equip de govern de Ros trepitja quan prescindeix de la publicitat i la lliure concurrència i opta per fer-ho a dit. Una manera habitual de procedir que no només és il·legal, sinó que surt molt cara.

El Comú pensa que abans del ple és necessari que els grups municipals disposin d’un informe jurídic que avali tot el procediment i que deixi clares les possibles repercussions jurídiques per aquells regidors que votin a favor si el cas acaba als tribunals. Remarquen que en tot l’expedient no hi ha cap informe jurídic del secretari general.

FER UN COMENTARI