Ribes augmenta la dotació per a les noves subvencions a la conservació i rehabilitació de façanes

Enguany doblen gairebé la seva dotació pressupostària total amb 40.000 euros

0
279

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha obert una nova convocatòria de subvencions municipals per a la conservació i rehabilitació de façanes. Els objectius principals d’aquests ajuts, que enguany doblen gairebé la seva dotació pressupostària total amb 40.000 euros, són millorar l’estat de conservació i seguretat de les façanes del municipi per la seva especial incidència en la seguretat dels vianants i la preservació de la qualitat del paisatge urbà, així com promoure el manteniment i rehabilitació d’aquelles que formen part dels conjunts o edificis protegits catalogats; i difondre i crear hàbits a la ciutadania en relació a la importació de la conservació i rehabilitació d’edificis. L’alcaldessa ha explicat que “és important que els habitatges estiguin en condicions dignes, ja que hi ha edificis que compten amb forces anys i que no han tingut un manteniment, de vegades a causa de les impossibilitats per part de les comunitats de veïns i veïnes”.

A més, i en el marc del Pla de Reactivació Municipal que el govern està tirant endavant per fomentar l’ocupació en diferents àmbits com la sostenibilitat, el patrimoni històric, l’espai públic, els equipaments, l’habitatge, la promoció econòmica i el turisme, es vol contribuir a ajudar i dinamitzar el sector econòmic de les petites i mitjanes empreses i autònoms locals de la construcció que també es dediquen a les reformes domèstiques i manteniment o rehabilitació d’immobles i fomentar-ne el desenvolupament de projectes i obres.

L’Ajuntament subvencionarà fins al 50% del cost de les actuacions quan es tracti de façanes que formin part dels conjunts, dels edificis o de les façanes protegits/es pel Catàleg. Fora d’aquests supòsits, la subvenció serà del 25% del cost de les obres quan es tracti de façanes no protegides i que siguin visibles des de la via pública, i un 10% del cost de les obres quan es tracti de façanes no protegides i que no siguin visibles des de la via pública. Pels pressupostos d’execució material de l’obra amb import superior a 8.000 euros, s’estableix un import màxim atorgable de 4.000 euros o 2.000 euros en funció de la pertinença o no de la façana al catàleg i/o la seva visibilitat o no des de la via pública, segons els criteris recollits a les bases reguladores.

Tota la informació sobre aquesta convocatòria d’ajuts està disponible a la pàgina web www.santperederibes.cat/municipi/habitatge i les sol·licituds s’hauran de formalitzar a través de les Oficines d’Atenció Ciutadana. El termini per presentar les instàncies i documentació acabarà el 26 d’abril.

FER UN COMENTARI