Reus recull en un disc totes les cançons del seguici de la Festa Major

S'han editat 1.500 còpies en el marc de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana 2017

0
1245
FarmaciaBanyeres_728x90

La Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 presenta el Disc de la Festa Major de Reus a partir de 21 temes musicals que formen part dels acompanyaments dels elements festius i balls del seguici de la festa major reusenca. El treball recopilatori és obra dels set músics que integren la Banda de la Festa Major, un conjunt musical que es r euneix des de fa uns quants anys amb motiu de la festa major i interpreta aquests temes en un ambient festiu durant els dies de celebració de les festes.

La Banda de la Festa Major és integrada per Xavier Ciurans (veu i guitarra), Albert Galcerà (teclats i acordió), Albert Carbonell (violí i mandolina), Jaume Aguza (gralla, tarota i saxo), Daniel Carbonell (gralla i tarota), Lluís Chabuch (baix) i Gerard Masip (bateria). Les lletres i les noves melodies del disc han anat a càrrec de Xavier Ciurans, mentre la direcció del treball ha estat responsabilitat d’Albert Galcerà, el qual també ha realitzat la majoria d’arranjaments. En el cas dels arranjaments dels temes El Ball de Bastons, La Víbria i El Drac la responsabilitat ha estat d’Albert Carbonell. El treball discogràfic ha nascut a partir d’una idea de l’Aula de Sons de Reus, que ha s’ha encarregat de l’edició.

21 temes
Els 21 temes que es poden escoltar en aquest disc són els següents: El Ball de Diables, el Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, els Xiquets de Reus i l’Àliga.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, que l’ha inclòs en l’eix de les Tradicions. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha explicat aquest divendres durant la presentació del disc en un terrat d’un edifici de la plaça Prim que “si hi ha un element que singularitza i identifica la cultura tradicional de Reus és la seva Festa Major, els seus elements festius i les músiques que els acompanyen”. En aquest sentit, la regidora ha afegit que “per aquest motiu vam tenir molt clar des del principi que deixar enregistrades en un sol treball aquestes melodies era una proposta realment útil i capaç de deixar un llegat en aquesta capitalitat”. Per aquest motiu, Caelles ha felicitat els set músics que han fet possible l’enregistrament i també tot l’equip de l’Aula de Sons i els profess ionals que hi han col·laborat.

Concert de presentació aquest dissabte
El disc es presenta en un concert en directe aquest dissabte 14 d’octubre a les 23:00 h a la plaça del Mercadal, durant el qual es podrà adquirir el recopilatori a un preu de 10 euros. De fet, segons ha anunciat un dels portaveus de la Banda de la Festa Major, Daniel Carbonell, des de les 20:00 h a la plaça del Mercadal ja es podrà trobar a la venda el disc.

FER UN COMENTARI