Reus instal·la a diferents accessos a la ciutat les plaques que la distingeixen com a Vila Florida

Reus ha instal·lat a diferents accessos a la ciutat les plaques que la distingeixen com a Vila Florida en reconeixement a la seva política d'enjardinament i millora de l'espai urbà

0
325

Després del reconeixement com a Vila Florida amb 3 flors d’honor per part del moviment de Viles Florides, impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya, Reus ha instal·lat a diferents accessos a la ciutat les plaques que la distingeixen com a Vila Florida en reconeixement a la seva política d’enjardinament i millora de l’espai urbà. El regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, ha explicat que aquesta distinció és una motivació per continuar desenvolupant mesures de millora i innovació en l’àmbit els jardins i els parcs de la ciutat.

El setembre de 2015 la ciutat de Reus va ser distingida amb 3 flors d’honor (d’un màxim de 5 possibles) per part del moviment de Viles Florides, després que l’any anterior (primera convocatòria a què es presentava) n’hagués rebut dues. Ara, l’Ajuntament de Reus ha fet efectiva la distinció als espais públics situant les plaques de reconeixement als accessos a Reus per l’avinguda de Falset, l’avinguda de Salou, l’avinguda de Riudoms, l’avinguda de Tarragona i la carretera de Montblanc.

Viles Florides
Viles Florides, és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són aquells municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l’espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’honor (de una a cinc), que els certifica com a municipis florits.

FER UN COMENTARI